Djalmar Sistermans voegt zich bij Banking-praktijk van BearingPoint

03 november 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Djalmar Sistermans heeft zich aangesloten bij BearingPoint. Als Director Banking & Capital Markets wordt hij medeverantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de Banking & Capital Markets-serviceline van het Nederlandse kantoor van BearingPoint.

De 46-jarige Sistermans kan bogen op meer dan zestien jaar ervaring in de financiële sector, waarin hij uiteenlopende managing partner- en directorrollen vervulde. Meest recent gaf hij als Business Transformation Lead leiding aan het mede door hem opgerichte ORGX, dat bedrijven helpt met digitale transformaties en het creëren van duurzame impact.

Eerder was Sistermans Head of Banking Benelux bij PA Consulting, waar zijn focus lag op uitbouwen van de banking-praktijk. Daarvoor fungeerde hij drieënhalf jaar als Director Finance in Banking bij PwC en vervulde hij twee jaar de rol van Global lead Finance & Control en Managing Partner bij Delta Capita.

Djalmar Sistermans voegt zich bij Banking-praktijk van BearingPoint

Djalmar Sistermans, Director Banking & Capital Markets

In de periode hiervoor was hij management consultant bij Double Effect (het huidige Synechron), waar hij de Finance & Control-praktijk opzette. In zijn ruim tien jaar als management consultant ondersteunde Sistermans tal van financiële instellingen bij grote (verander)programma’s op gebieden als finance, datamanagement en risk & compliance.

Eerder bekleedde Sistermans interne functies bij grootbanken Rabobank en ABN Amro, waar hij in dienst trad na het afronden van zijn opleiding International Economics & Finance aan Tilburg University. Bovendien had Sistermans er vóór zijn studietijd al een hele carrière opzitten: van 1995 tot 2002 was hij proftennisser.

Banking practice uitbouwen

Bij BearingPoint schaart Sistermans zich nu aan de zijde van Joost Loves, die begin dit jaar het partnerteam in Nederland versterkte en sindsdien aan het hoofd staat van de Financial Services-praktijk van BearingPoint.

Samen gaan Loves en Sistermans zich richten op het verder uitbouwen van de Banking & Capital Markets-serviceline van het kantoor. “Mijn doel is om BearingPoint te positioneren als dé voorkeurspartner van klanten voor ondersteuning bij complexe transformaties”, zei Loves daarover bij zijn aanstelling.

“Ik ben bijzonder verheugd om Djalmar toe te voegen aan het team in Nederland”, laat hij nu weten. “Met zijn indrukkwekkende staat van dienst in de financiële sector, onder meer op het vlak van data, finance en risk, ben ik ervan overtuigd dat Djalmars komst instrumenteel is om onze groei te versnellen en onze toekomstambities in de financiële sector te verwezenlijken.”

Hereniging

Dat Sistermans zijn loopbaan vervolgt bij BearingPoint is niet geheel toevallig. “Ik ken Joost Loves al vanuit mijn tijd bij Double Effect, waar hij mijn manager was”, vertelt Sistermans tegenover Consultancy.nl. “Toen ik hoorde dat hij op zoek was naar een ervaren senior om de Financial Services-praktijk te versterken, was ik meteen geïnteresseerd.”

Wat hem aansprak aan de rol is de opdracht om BearingPoints positie in de financiële dienstverlening uit te bouwen. “We hebben binnen financial services al een grote footprint in Frankrijk, Duitsland en de Nordics, ik vind het een mooie challenge om dit in Nederland nu ook voor elkaar te krijgen. Daarnaast ga ik vanwege mijn achtergrond een rol spelen binnen de Finance & Risk-dienstverlening.”

Ook de cultuur bij BearingPoint speelde een belangrijke rol in zijn keuze om zich aan te sluiten. “Het is mooi om deel uit te maken van zo’n krachtig ecosysteem, samen met zoveel kwalitatief goede consultants en een sterk management. Daarmee biedt BearingPoint een heel fijne omgeving om in te werken én samen plezier te hebben: work hard, play hard.”