BearingPoint haalt Joost Loves aan boord als partner

08 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal management consulting en technologiekantoor BearingPoint heeft zijn partnerteam in Nederland versterkt met Joost Loves.

Loves komt aan het hoofd te staan van de Financial Services praktijk van BearingPoint. Daarbij wordt hij verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de Banking & Capital Markets service line van het kantoor.

“Mijn doel is om BearingPoint te positioneren als dé voorkeurspartner van klanten voor ondersteuning bij complexe transformaties. Met behulp van businessmodel-innovatie helpen wij hen meer datagedreven te worden, waardoor ze beter kunnen inspelen op toekomstige ontwikkelingen en hun uitdagingen”, geeft Loves aan.

Joost Loves, partner, BearingPoint

Loves neemt ruim 25 jaar aan ervaring in de adviesbranche mee naar zijn nieuwe rol bij BearingPoint en beschikt daarnaast over uitgebreide expertise in het financial services segment.

Sterk trackrecord

Zijn stevige trackrecord omvat onder meer het helpen van vooraanstaande banken met het definiëren en implementeren van operationele modellen. Verder heeft hij tal van financiële instellingen bijgestaan in hun postfusie-integratieprocessen en heeft hij mogen ondersteunen bij uiteenlopende business-IT-transformatieprogramma's.

Alvorens Loves zich aansloot bij BearingPoint, bekleedde hij gedurende zijn lange loopbaan verschillende advies- en onafhankelijke directorrollen. Zo was hij onder meer jarenlang werkzaam voor Synechron (en voorganger Double Effect) en IBM Consulting (en voorganger PwC Consulting).

Naast zijn diverse, leidende rollen vervulde Loves bovendien enige tijd de rol van startup mentor, een periode waarin hij bovendien besloot, zo vertelt hij, “meer tijd met familie” door te brengen.

Terugblikkend op zijn vroege loopbaan, geeft Loves aan: “Nadat ik was afgestudeerd als industrieel ingenieur, sloot ik mij aanvankelijk aan bij PwC als consultant. Na een aantal opdrachten in verschillende sectoren kwam ik bij de Financial Services-praktijk van het kantoor terecht -- en die heb ik nooit meer verlaten", herinnert hij zich.

Rond begin 2000 maakte Loves deel uit van het founding-team van Double Effect, een Nederlands consultancykantoor dat “na een geweldige reis van 15 jaar” uiteindelijk werd overgenomen door Synechron. Bij de financial services reus was Loves aanvankelijk verantwoordelijk voor de consulting-activiteiten in Nederland, om later de stap te maken naar managing director voor heel Nederland.

Loves besluit: “De waarden van BearingPoint komen overeen met waar ik voor sta: de intrinsieke motivatie om samen met superambitieuze en enthousiaste collega's excellentie en innovatieve resultaten voor klanten neer te zetten."