EY en Vlaamse regering organiseren scale-upwedstrijd

03 november 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De finalisten van de scale-upwedstrijd van de Vlaamse regering en accountants- en adviesbureau EY zijn bekend.

Sinds 2005 zetten de Vlaamse regering en EY samen ambitieuze scale-ups in het zonnetje met een prestigieuze prijs. Deze snelgroeiende bedrijven zijn van cruciaal belang voor de economie: ze creëren werkgelegenheid en welvaart. 

Met de award willen de Vlaamse overheid en het accountants- en adviesbureau succesvolle scale-ups motiveren om door te blijven gaan met investeren en innoveren. Op die manier kunnen de bedrijven uitgroeien tot grote internationale spelers binnen de markten waarin ze opereren.

EY en Vlaamse regering organiseren scale-upwedstrijd

Deze maand werden de vier finalisten van de Vlaamse scale-upwedstrijd bekendgemaakt. Op dinsdag 5 december strijden deze organisaties tijdens het slotevenement van de competitie om de felbegeerde scale-up van het jaar 2023-award.

De jury keek bij het selecteren van de finalisten naar verschillende aspecten zoals groeicijfers en innovatievermogen. Hoewel de kanshebbers veel raakvlakken en gelijkenissen hebben, zijn het allemaal wel “unieke bedrijven”, schrijft de jury, die onder leiding staat van de Belgische topondernemer Jürgen Ingels.

Eén van de finalisten is ML6 uit Gent. Deze scale-up ontwikkelt AI-oplossingen voor bedrijven en helpt klanten ook bij het bouwen van hun eigen AI-oplossingen. “Privacy en ethiek beschouwen ze daarbij als centrale waarden”, aldus de jury. 

Ook TechWolf komt uit Gent, en ook deze finalist maakt gebruik van AI. Met de technologie levert het bedrijf een accuraat beeld van de aanwezige vaardigheden binnen organisaties. Op die manier wordt het voor bedrijven inzichtelijker op welke vlakken ze hun personeelsbestand moeten ontwikkelen. 

En ook Chili Publish uit Aalst (gelegen tussen Gent en Brussel) zet AI in om zijn klanten te helpen. De scale-up host een platform waarop klanten – zoals reclamebureaus of brandingafdelingen van bedrijven – op grote schaal razendsnel allerlei soorten grafische content kunnen produceren. 

De vierde finalist is Loop Earplugs, dat werd opgericht door Dimitri O en Maarten Bodewes. Zij wilden de ideale oordop ontwikkelen voor concert- en festivalbezoekers. Inmiddels maakt het bedrijf – dat in meer dan 150 landen zijn producten verkoopt – ook oordoppen die helpen bij slaapproblemen. 

“Het wordt met andere woorden een hele opgave voor de jury om over enkele weken de scale-up van het jaar 2023-trofee uit te reiken aan één van deze inspirerende bedrijven”, laat een woordvoerder van EY weten.