Clear2Pay koopt betaling specialist Lexcel Solutions

01 juli 2011 Consultancy.nl

Clear2Pay, een adviesbureau op het gebied van betalingstoepassingen voor financiële instellingen, heeft Lexcel Solutions overgenomen. Lexcel Solutions is een Amerikaans technologiebedrijf dat zich richt op testtoepassingen voor betalingsverkeersomgevingen op applicatie-, systeem- en capaciteitsniveau. Door de overname zullen testactiviteiten een aandeel van 15% tot 20% van de totale omzet van Clear2Pay vertegenwoordigen.
 
Lexcel Solutions ontwikkelt test software en services rond betalingsverkeer voor (externe) processors van betalingsverkeer, debit- en creditkaartnetwerken, financiële instellingen, retailers, producenten van ATM/POS apparatuur en overheidsinstellingen. De kennis en software oplossingen van Lexcel vormen tezamen met de bestaande Integri test tools van Clear2Pay één van de meest robuuste en volledige testomgevingen in de industrie. Het Lexcel team zal de werkzaamheden continueren vanuit Phoenix en nauw gaan samenwerken met het Clear2Pay aan de groei van het testaanbod in de Noordamerikaanse markt.
 
Michel Akkermans, CEO van Clear2Pay stelt: “De Lexcel overname past volledig in onze groeistrategie waarbij we zowel ons geografische bereik als ons productaanbod willen verbreden. Wij zien in toenemende mate dat de modernisering van het betalingsverkeer meer vraagt dan alleen flexibele technologie. Het testen over het gehele verwerkingstraject van de fabrikant van apparatuur naar de processors en de corporate klant of consument is van wezenlijk belang voor veilig betalingsverkeer in een wereld die steeds meer hybride kenmerken vertoont. Met het nieuwe gecombineerde aanbod van testtoepassingen kunnen we binnen de bancaire, kaart- en mobiele wereld werkelijk alle apparatuur en technologie ondersteunen en ’Testing’ uitbouwen tot een strategisch marktsegment.”
 
Jürgen Ingels, CFO en mede oprichter van Clear2Pay voegt toe: “De Lexcel acquisitie is de tweede deal die we gerealiseerd hebben met de fondsen van de kapitaalsverhoging van €50 miljoen die we, met een consortium onder leiding van Aquiline Capital Partners, hebben afgerond in 2009. We verwachten meer acquisities in de komende kwartalen die Clear2Pay’s positie binnen het mondiale betalingsverkeer verder zullen uitbouwen en versterken.“

Nieuws

Meer nieuws over