Innopay breidt team uit met Pieter Verhagen

11 oktober 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Amsterdams consultancykantoor Innopay heeft zijn team uitgebreid met Pieter Verhagen.

“Aansluiten bij Innopay was voor mij een logische keuze als je weet waar het bureau in excelleert”, vertelt Verhagen. “Innopay helpt bedrijven en overheidspartijen waarde te creëren uit hun digitale interacties met en tussen organisaties en klanten. Je komt het werk van Innopay dagelijks tegen als je betaalt met iDEAL, of met je bankpas incheckt in het ov, en nog veel meer.”

In de rol van Senior Manager gaat Verhagen helpen met het uitbouwen van de data sharing-propositie van Innopay. “Ik kijk ernaar uit om klanten te helpen bij het effectiever delen en gebruiken van hun data.”

Pieter Verhagen, Senior Manager, Innopay

Pieter Verhagen, Senior Manager bij Innopay

Verhagen neemt meer dan vijftien jaar aan ervaring in datadelen, innovatie en co-creatie mee naar het advieskantoor. Eerder bracht hij vijftien jaar door bij TNO, waar hij zich in het bijzonder richtte op trust en data sharing-technologieën. Gedurende die tijd hielp hij bij het sluiten van uiteenlopende partnerships in zowel de publieke als private sector, op het gebied van opkomende technologieën zoals blockchain en kunstmatige intelligentie.

In 2021 was Verhagen medeoprichter van de TNO-spin-off Linksight, een pionier in privacy-by-design data sharing via secure multi-party computation, vooral gericht op de zorgmarkt. Vervolgens deed hij hier ook dienst als commercieel directeur.

“Linksight is inmiddels gegroeid van een pril idee in 2018 op de Brightlands Smart Services Campus, via een serie TNO-projecten, en uiteindelijk een corporate spin-off, tot een mooie en impactvolle deeptech startup. Linksight gaat nu de volgende groeifase in, en ik blijf als ambassadeur betrokken bij Linksight”, laat Verhagen weten.

Maarten Bakker, Managing Partner bij Innopay, heet Verhagen enthousiast welkom. “Zijn uitgebreide ervaring en zijn passie voor datadelen passen uitstekend bij onze missie om bedrijven te helpen navigeren binnen de complexe wereld van digitale transformatie. We zijn verheugd over de waardevolle bijdrage die Pieter binnen ons team en voor onze klanten zal gaan leveren.”