Consultancybureau Innopay benoemt Maarten Bakker tot partner

06 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Innopay heeft Maarten Bakker gepromoveerd tot partner. Hij wordt de vierde partner binnen het adviesbureau in thuismarkt Nederland.

“We zijn verheugd Maarten binnen het partnerteam te verwelkomen. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei en de impact van onze organisatie”, laat Shikko Nijland weten, managing director en CEO van Innopay, een management consultancybureau gespecialiseerd in digitale transacties.

Het in 2002 opgerichte bedrijf werkt voor financiële instellingen en andere organisaties actief op het gebied van onder meer digitale identiteit, datadelen en betalingen. Dat doet het met een team van ongeveer 40 professionals verspreid over kantoren in Amsterdam en Frankfurt.

Maarten Bakker, Partner, Innopay

In 2018 sloot Bakker zich aan bij het bureau, na meer dan tien jaar Accenture. Daar werkte hij binnen de strategiepraktijk. “Ik heb van oorsprong een achtergrond in toegepaste natuurkunde en ik hield van de intellectuele uitdaging van het vakgebied. Toch was het onderzoeksdomein niet voor mij gemaakt, dus besloot ik te kiezen voor een loopbaan in de management consultancy.”

Bij Accenture leerde Bakker in de elf jaren daarop de “kunst van consultancy” en deed “uitgebreide kennis” op binnen diverse sectoren, met in het bijzonder een focus op het financial services-domein. Naarmate hij zich meer in deze sector specialiseerde en in zijn projecten volop meedraaide in de fintechrevolutie, kruiste Bakkers wegen steeds vaker met die van Innopay – een vertrouwde adviespartij binnen het segment.

“Innopay heeft een duidelijke toekomstvisie op digital banking en digitale transacties. Ik voelde me aangetrokken tot hun kennisleiderschap en expertise, dus besloot ik mij aan te sluiten bij Innopay”, aldus Bakker.

Partnerteam

Inmiddels vier jaar verder, maakt hij deel uit van het leiderschapsteam en is hij een van de equity partners van het kantoor. Bakker waardeert Innopays sterke focus op ondernemerschap, de klantcentriciteit en de focus op persoonlijke ontwikkeling. “Zulke waarden vind je niet bij grote advieskantoren. Tegelijkertijd vormen dit elementen die het werk onderscheidend maken en die goed passen bij mijn persoonlijke ambities.”

In zijn nieuwe rol als partner blijft Bakker leidinggeven aan Innopays Insurance- en Data Sharing-teams en ondersteunt hij de verdere groeiagenda van het bureau. “Ik kijk ernaar uit om onze business verder te ontwikkelen door het beste van Innopay naar onze klanten te brengen – altijd met een centrale rol voor de transitie naar een economie die gebaseerd is op gedeelde data.”

“Maarten belichaamt ‘the Innopay way’ – onze kernwaarden – in het leiden van partnerships en onze inspanningen”, zegt Nijland in toelichting op de partnerpromotie. “Hij is een waar voorbeeld van dienend leiderschap en ik kijk uit naar zijn verdere bijdrage om ons bedrijf te positioneren voor verdere groei.”