Innopay opent eerste internationale kantoor in Frankfurt, Duitsland

19 augustus 2016 Consultancy.nl

Innopay heeft recent een kantoor geopend in Frankfurt, Duitsland, voor het consultancybureau de eerste kantoorlocatie buiten Nederland. Om de nieuwe vestiging te leiden is voormalig Capco en Oliver Wyman adviseur Nils Jung aangesteld als Country Managing Partner Germany. Jung maakt de overstap van het Britse Phi Partners, waar hij actief was als COO. 

Opgericht in 2002 door Douwe Lycklama en Chiel Liezenberg is Innopay een snelgroeiend adviesbureau gespecialiseerd in innovatie en optimalisatie van digitale transacties. Anno 2016 wordt Innopay geleid door een partnerteam dat naast Lycklama bestaat uit Shikko Nijland en sinds april dit jaar versterkt is met Martijn van den Corput. De partners geven leiding aan een team van circa dertig consultants, die opdrachtgevers ondersteunen met advies- en implementatiediensten, waaronder op het gebied van strategie, co-creatie en implementaties. 

Vorig jaar introduceerde Nijland een nieuwe strategie waarmee Innopay zijn positionering in de markt verder heeft aangescherpt. Onderdeel van de nieuwe strategie vormen de Europese ambities van Innopay, die zijn internationale footprint wil uitbreiden. De eerste stap hiertoe werd onlangs gezet met de opening van een nieuw kantoor in Frankfurt, de ‘financiële hoofdstad’ van Duitsland, en tevens de vestigingsplaats van de Europese Centrale Bank.

Innopay heeft sinds zijn oprichting een sterke reputatie weten op te bouwen in de financiële dienstverlening en de toenemende vraag naar de diensten van het bureau van internationale klanten vormde de aanleiding voor de internationale expansie. Gevraagd waarom de keuze is gevallen op Frankfurt, geeft Nijland aan: “De betrokkenheid van enkele ‘launching customers’ in de regio heeft het voor ons mogelijk gemaakt een vestiging te openen”, waar hij nog aan toevoegt dat de stad fungeert als “het hart van de Europese Banking community”, en daarnaast “dient als ideale uitvalsbasis voor de gehele Duitstalige markt, waaronder Oostenrijk en Zwitserland.”

Innopay Frankfurt

Om het nieuwe kantoor te leiden heeft Innopay de ervaren consultant Nils Jung aangetrokken. Jung beschikt over meer dan tien jaar ervaring in de adviesbranche, nadat hij zijn loopbaan was begonnen in de bankensector met een tweejarig traineeship bij Hauck & Aufhäuser Privatbankiers. Zijn carrière als consultant startte hij bij Capgemini Consulting, waar Jung onder meer betrokken was bij verschillende grote strategische transformatieprojecten in de financiële sector. Daar specialiseerde hij zich in het payments domein en gaf in zijn meest recente rol mede leiding aan de Duitse Payments serviceline van het consultancybureau. In 2010 was het tijd voor een nieuwe uitdaging en stapte Jung over naar concurrent Capco, een consultancybureau dat zich bijna uitsluitend richt op het financial services segment. Hier werkte hij drieënhalf jaar, in zijn laatste rol als Principal Consultant binnen de Banking & Capital Markets Practice, en stond hij aan het hoofd van de Central European Payments praktijk van het kantoor.

Na in 2013 kort te hebben gewerkt voor Oliver Wyman, verhuisde Jung in datzelfde jaar naar Londen waar hij aan de slag ging in het management team van Phi Partners, een consultancybureau dat actief is op het gebied van transactie dienstverlening. Hier werkte Jung totdat hij eerder dit jaar het aanbod kreeg om de rol van Country Managing Partner voor Innopay in Duitsland op zich te nemen. Binnen een paar dagen besloot hij op het aanbod van Nijland in te gaan: “Na het verhaal te hebben aangehoord, was ik direct verkocht. Ik ben onder de indruk van de ambities van Innopay en van het dienstenportfolio dat het bureau biedt aan haar klanten. Ik voel me vereerd om deel te mogen uitmaken van dit ambitieuze en spannende avontuur”, vertelt Jung in een reactie.

Volgens Jung is het de bedoeling dat het Duitse kantoor een vergelijkbaar dienstenportfolio zal gaan aanbieden als in Nederland, met als doel het Nederlandse succes te evenaren. Hierbij richt Innopay zich op klanten die zich bevinden tussen de traditionele financiële dienstverlening en de FinTech-sector in. Jung: “In Nederland heeft Innopay een indrukwekkende consulting footprint opgebouwd in deze niche, en heeft het bureau een belangrijke rol gespeeld voor innovatie in de transactiesector.” 

Nils Jung - Innopay

Sinds de officiële opening van het kantoor heeft Innopay een vliegende start gemaakt op de Duitse markt. Mede door hulp van het Nederlandse team heeft het kantoor zijn eerste projecten in de wacht gesleept en is het begonnen met het werven van nieuwe consultants. Tegen het einde van het jaar wil het bureau een team van 5-7 consultants in dienst hebben, maar “kwaliteit zal altijd zwaarder wegen dan kwantiteit”, zegt Jung, die stelt dat Innopay, ten koste van opportunisme, zal blijven vasthouden aan haar businessmodel voor de lange termijn.

Nijland ziet de uitbreiding naar Frankfurt als een eerste stap van een bredere expansiestrategie. “Met het oog op de groeiende behoefte aan innovatie en technologie advies in verscheidene sectoren worden de kansen alleen maar groter, en trekt de markt aan”, concludeert hij.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup