Martijn van den Corput versterkt partnerteam Innopay

04 april 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Innopay heeft zijn partnerteam uitgebreid met Martijn van den Corput. De ervaren consultant is afkomstig van Capgemini Consulting, waar hij ruim twee jaar de insurance en pensions praktijk leidde. Daarvoor werkte hij ruim tien jaar bij ConQuaestor en was daar, in zijn laatste rol als partner, verantwoordelijk voor de FS praktijk van het consultancybureau. Bij Innopay zal Van den Corput zich als partner vooral gaan richten op verdere groei en internationalisering van de specialist op het gebied van innoveren en optimaliseren van digitale transacties.

Martijn van den Corput is een professional met meer dan vijftien jaar ervaring binnen de consultancybranche op het gebied van onder meer digitale transformaties, innovatie en operational excellence. Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit Maastricht startte Van den Corput zijn loopbaan bij PwC Consulting en kwam vervolgens terecht bij IBM Business Consulting Services. In 2004 was hij onderdeel van de management buy-out van ConQuaestor en startte hij als Financial Services Consultant bij het adviesbureau. Zo’n tien jaar – waarvan de laatste drie jaar als Partner – vervulde Van den Corput vanuit ConQuaestor diverse adviesrollen in de verbetering van klant-tot-klant processen van verzekeraars en banken en deed in die periode uitgebreide kennis en ervaring op met business process management en performance management.

Van den Corput zette zijn expertise vooral in bij het realiseren van duurzame veranderingen in de bedrijfsvoering van opdrachtgevers binnen de verzekeringsbranche en bankensector. In zijn rol als partner was hij bovendien verantwoordelijk voor de Financial Services praktijk met een focus op Operational Excellence (OpEx), risk management en Business Process Management (BPM).

Begin 2014 maakte Van den Corput de overstap naar branchegenoot Capgemini Consulting, de consultingtak van wereldwijde ICT dienstverlener Capgemini. Daar werd hij aangesteld als Managing Director van de Financial Services praktijk met nadruk op de ontwikkeling van de insurance en pensions markt. Vanuit zijn verantwoordelijkheid was Van den Corput betrokken bij het vernieuwen van de FS praktijk en richtte hij zich vooral op digitale transformaties binnen de banken- en verzekeringssector.

Onlangs besloot Van den Corput een nieuwe uitdaging aan te gaan, en sloot zich aan bij Innopay, het adviesbureau met specialisatie op het gebied van innovatie en optimalisatie van digitale transacties. Bij Innopay is Van den Corput aangesteld als partner en vormt samen met Shikko Nijland (Managing Partner) en Douwe Lycklama (Partner en oprichter van Innopay) het directieteam. Met de komst van Van den Corput groeit het team van professionals van het in Amsterdam gevestigde adviesbureau naar 26.

Van den Corput zal zich in zijn nieuwe rol voornamelijk bezighouden met de verdere groei en internationalisering van het bureau. Sinds januari dit jaar heeft Innopay ook een kantoor in Frankfurt (geleid door Nils Jung).

“De komende jaren zal het consultancylandschap verder gaan veranderen. Klanten hebben steeds meer behoefte aan bewezen ervaringen die hen kunnen helpen met anticiperen op en realiseren van innovatieve vraagstukken. Daarvoor heb je echte experts nodig die de mogelijkheden van de digitale wereld en de daaraan verbonden transacties zeer goed kennen. Digitale transacties worden steeds meer de norm in welke bedrijfstak, platform of organisatie je ook zit. Ik geloof daarom dat er nog genoeg groeipotentieel voor Innopay is ook in andere sectoren dan waar we nu zitten. Bovendien spreekt mij het ondernemerschap binnen Innopay enorm aan. En practice what you preach: onze way of working is volledig digitaal”, aldus Van den Corput.