Berenschot verwelkomt Peter Arnoldus als senior managing consultant

28 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 november sluit ervaren CFO Peter Arnoldus zich als senior managing consultant aan bij Berenschot.

Arnoldus neemt jarenlange ervaring bij de Rijksoverheid mee naar het Utrechtse organisatieadviesbureau, waar hij een adviesfunctie gaat vervullen binnen de adviesgroep Openbaar Bestuur en Veiligheid.

“Met de expertise die ik door de jaren heen heb opgebouwd, lever ik graag een bijdrage aan het beter presteren van de overheid en deze sterker te maken”, laat Arnoldus weten. “Berenschot richt zich op gedegen advisering en is daarmee voor mij een mooie organisatie om die ambities vorm te geven.”

Berenschot verwelkomt Peter Arnoldus als senior managing consultant

Floris Bannink, managing director van de adviesgroep Openbaar Bestuur en Veiligheid, reageert verheugd op de versterking van het team. “Met zijn achtergrond en ervaring is Peter een belangrijke toevoeging aan ons team op het vlak van advisering rond besturings- en organisatievraagstukken binnen de Rijksoverheid.”

Eerder in zijn loopbaan was Arnoldus lid van de Raad van de Rechtspraak. In zijn hoedanigheid als CFO was hij daar portefeuillehouder Financiën, Huisvesting, Veiligheid en Vreemdelingenrecht. Ook bekleedde Arnoldus uiteenlopende topmanagementfuncties in het landelijk openbaar bestuur.

Zo werkte hij onder andere als directeur Financieel-Economische Zaken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en was hij oprichter en hoofd van de Rijksacademie voor Financiën en Economie bij het ministerie van Financiën.

Als senior managing consultant binnen de adviesgroep van Berenschot zal Arnoldus zich focussen op onderwerpen als strategische organisatieverandering, het op orde brengen van de financiële huishouding en hervorming en modernisering van de bedrijfsvoering van publieke organisaties.

“De overheid staat voor grote uitdagingen waar het gaat om de betaalbaarheid en financiering van de overheidsuitgaven, zoals onlangs ook de Studiegroep Begrotingsruimte aangaf. Peter is in staat overheden hierover op een verstandige manier te adviseren en te begeleiden”, besluit Bannink.