Aeternus sluit vier deals in drukke septembermaand

26 september 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

M&A-advieskantoor Aeternus is volle kracht uit de zomer gekomen met vier gesloten overnames in september.

Twee van de deals waar Aeternus aan bijdroeg vonden plaats binnen de zakelijke dienstverlening. In beide gevallen adviseerde het corporate finance-bureau de aandeelhouders van de verkopende partij.

Tevens verzorgde Aeternus buy-side advies bij twee overnames, waarvan één in de automotivesector en één in de schoonmaakbranche.

Aeternus sluit recordaantal transacties in eerste kwartaal

Wepublic

De eerste deal in de zakelijke dienstverlening betreft de verkoop van communicatie- en public affairs-adviesbureau Wepublic aan SEC Newgate, een internationale branchegenoot met meer dan 1.200 werknemers in vijf continenten.

“Onze keuze voor SEC Newgate was een weloverwogen stap, aangezien zij ons optimaal kunnen ondersteunen bij het realiseren van onze ambitieuze visie”, zegt Maaike van Hooidonk, partner bij Wepublic. “Dit met name als het gaat om verder te investeren in gespecialiseerde oplossingen voor strategisch issues management en het ontwikkelen van eigen intelligence tools.”

Aeternus stond Wepublic bij tijdens de overname. Het dealteam bestond uit Marco Akkermans, Koen van Bussel en Mika van Helden.

Sinis

Per 1 september heeft Sinis zich aangesloten bij branchegenoot DIA Groep. Samen gaan de twee technische adviesbureaus de vastgoedmarkt voorzien van advies op elektrotechnisch en werktuigbouwkundig gebied.

Roy de Bruijn, eigenaar van de DIA Groep, heeft de aandelen overgenomen van Pieter van Grimbergen. De andere eigenaar van Sinis, Jeroen van Schijndel, blijft aan boord en zal samen met De Bruijn vorm gaan geven aan de nieuwe organisatie. Van Grimbergen en Van Schijndel werden tijdens de verkoop begeleid door Aeternus-adviseurs Bas van Soest, Bart Jagers en Ingmar Schmid

“De continuïteit van Sinis wordt door deze aandelentransactie geborgd”, aldus Van Grimbergen en Van Schijndel. “Verder vullen de DIA Groep en Sinis elkaar ook aan ten aanzien van het adviseurschap op elektrotechnisch gebied.”

Seldenrijk

Oprichter Corné Seldenrijk heeft autodealer Seldenrijk verkocht aan Rolf Eeftink en Tamara Willems. Ook de Zwolse investeerder Gert van Brummelen is betrokken bij de overname van Seldenrijk, dat zich richt op de in- en verkoop van gebruikte auto’s. Daarnaast kunnen zowel zakelijke als particuliere klanten er terecht voor financiering en lease.

Nieuwe eigenaren Eeftink en Willems brengen tientallen jaren ervaring binnen de VW/Audi-organisatie mee naar de dealer. “Seldenrijk is een fantastisch bedrijf dat heel zorgvuldig en duurzaam is grootgebracht”, geven ze aan. “Gedreven door een betrokken en trots team is er een diepgaand specialisme dat onderscheidend blijft in de snel veranderende branche waarin we ons bevinden.”

Tijdens het aankooptraject werden Eeftink en Willems begeleid door Aeternus-adviseurs Marco Akkermans en Joep Wennekers.

Superclean

Tot slot nam Wilms Schoonmaakbedrijf deze maand Superclean Schoonmaakservice over. Daarmee versterkt Wilms Schoonmaakbedrijf zijn dienstverlening en verbreedt het zijn aanbod aan schoonmaakoplossingen voor zijn zakelijke klanten.

De vertrouwde gezichten van zowel Superclean als Wilms blijven behouden. Directeur Jesper van Brakel van Wilms Schoonmaakbedrijf geeft in dat verband aan dat verkopend eigenaar Petra Alberts haar “diepgaande kennis en uitgebreide ervaring” zal blijven delen, “waardoor Wilms effectief en efficiënt verder kan bouwen op de sterke fundamenten die zij heeft gelegd”.

Wilms Schoonmaakbedrijf werd tijdens de overname begeleid door Tom Soentjens, Bas van Soest, Maartje Korten en Coen Hermans van Aeternus. De transactie kwam tot stand in nauwe samenwerking met Ferry Nelissen van ING.