Aeternus sluit recordaantal transacties in eerste kwartaal

20 april 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Ondanks de afkoelende dealmarkt kijkt Aeternus Corporate Finance terug op een “fantastisch eerste kwartaal”. Met meer dan 10 succesvol gesloten deals boekte het bureau zelfs een voorlopig record.

“Ons M&A-team heeft samen met onze klanten hard gewerkt om deze deals mogelijk te maken. Wij zijn trots op hun inzet, creativiteit en vastberadenheid”, zegt managing partner Jacques Jetten over de bijzondere mijlpaal.

Binnen de uiteenlopende overnametrajecten werkten de dealmakers van het kantoor zowel aan de buy- als sell-side en in verschillende sectoren. Ook voerde Aeternus diverse waarderingen uit voor klanten zoals ondernemers, middelgrote bedrijven en private equity-firma’s.

Aeternus sluit recordaantal transacties in eerste kwartaal

Aan de sell-side begeleidde Aeternus bijvoorbeeld Machinefabriek v.d. Elsen bij de verkoop aan branchegenoot Wilvo Group. Daarnaast werd MijnInkoper ondersteund bij de verkoop aan e-commerce-aanbieder Optimerce. En in de zorg hielp het team MTSR bij verkoop aan De Gezinsmanager en Perspectief Groep.

Aan de andere kant van de dealtafel adviseerde het bureau Ceulen Klinieken bij de aankoop van Dermatologisch Centrum Utrecht, en hielp het Technique Plastique bij het acquireren van familiebedrijf Hekon.

Ook was Aeternus betrokken bij een management buy-in. De M&A-adviseur hielp kappersketen Huizenaar Kappers bij de toetreding van Yentl Hendriks als medeaandeelhouder. Huizenaar Kappers groeide de afgelopen jaren uit tot een regionale keten van kapsalons, schoonheidssalons, een haarwerkinstituut voor haarwerken, de academie Skool of Hair en een webshop.

Tot slot droeg Aeternus bij aan de succesvolle afronding van verschillende deals die volgens het bureau tot de categorie ‘top secret’ behoren. Zowel de opdrachtgever als Aeternus houden de lippen dan ook stijf op elkaar over de betreffende transacties.

Wel is bekend dat het kantoor betrokken was bij een internationale deal in de industriële dienstverlening, een transactie in de voedingsmiddelenbranche (beide sell-side) en overnames in de zakelijke dienstverlening en de maakindustrie (beide buy-side).

Aeternus heeft een team van rond de 40 medewerkers werkzaam vanuit kantoren in Amsterdam, Eindhoven en Venlo.