Bisnez Management: BPM volwassenheid moet beter

26 november 2009 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De volwassenheid van Nederlandse bedirjven op het gebied van Business Process Management (BPM) moet beter. Op vrijwel alle vlakken van BPM ligt er nog een gat tussen de huidige BPM volwassenheid en het ambitieniveau. Dat blijkt uit onderzoek onder 100 BPM stakeholders van Bisnez Management in samenwerking met de Erasmus Universiteit, het BPM Magazine en het Tijdschrift Informatie.
 
Business Process Management
BPM wordt door Managers en BPM experts gezien als een belangrijke pijler voor toekomstig succes. Vrijwel alle organisaties zien procesmanagement als de katalysator om toekomstrobuustheid te bereiken. Een toekomstrobuuste organisatie is in staat om zich met de hele organisatie, inclusief de ICT, snel aan te passen aan veranderende omstandigheden. Volgens de respondenten is procesmanagement dé brug om business innovaties en procesflexibilisering door te vertalen naar ICT.
 
Download het rapport: BPM Volwassenheid Onderzoek 2009
 
Een overzicht van de gemiddelde volwassenheid per BPM aspect:
 
Bisnez - BPM Volwassenheid
 
Centraal procesmanagement
Gemiddeld staan Nederlandse organisaties momenteel op de brug van decentraal procesmanagement naar centraal procesmanagement. De organisatie kantelt van een functionele aansturing door afdelingsmanagers naar een procesgerichte aansturing door proceseigenaren. 44% van de bedrijven is momenteel bezig met de transitie naar het sturen op procesketens.