Yellowtail Conclusion breidt hypotheekaanbod uit met ADPI

12 september 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Yellowtail Conclusion heeft ADPI overgenomen, een fintech die software levert aan hypotheekadviseurs.

Met de overname van de startup breidt Yellowtail Conclusion zijn dienstverlening binnen het hypotheekdomein uit. Volgens Matthijs Mons, topman van Yellowtail Conclusion, vormde ADPI het nog ontbrekende puzzelstuk binnen het dienstenaanbod van de organisatie.

“We hebben nu alle componenten in huis voor een digitaal en efficiënt hypotheekproces. Van het eerste klantcontact tot en met actief beheer. En zijn we in staat om alle partijen in de hypotheekketen te bedienen: van zelfstandig adviseur, via serviceprovider naar geldverstrekker.”

Yellowtail Conclusion neemt hypotheek-fintech ADPI overADPI zag in 2020 het levenslicht, toen oprichter Maarten Tellegen en zijn partner Leonie Assink (bij ADPI verantwoordelijk voor Office Management) een hypotheek wilden afsluiten. Ze liepen echter, net als zo veel collega hypotheekaanvragers, tegen de hoge advieskosten op.

En dus besloten ze om hun hypotheek maar zelf af te sluiten. “Dat bleek in de praktijk nog niet zo eenvoudig te zijn”, herinnert Tellegen zich – toch lukte het ze om de hypotheek via een vorm van ‘execution only’ af te sluiten.

Die ervaring leidde tot de geboorte van ADPI. Tellegen was ervan overtuigd dat er een manier moet zijn om hypotheken goedkoper aan te bieden aan klanten zonder in te leveren op service, onder meer door efficiëntere processen en het gebruik van technologie zoals digitale calls en online ID-verificatie.

Tegenwoordig is ADPI uitgegroeid tot een volwaardig SaaS-platform voor financieel adviseurs werkzaam bij geldverstrekkers en intermediairs. Het platform ondersteunt alle stappen in het proces, van hypotheekoriëntatie en advies, tot bemiddeling en beheer.

Een van de belangrijkste voordelen van ADPI is dat het alle benodigde informatie biedt voor het afsluiten van een hypotheek samen in één systeem. Bij hypotheekverstrekkers die nog opereren met legacy-IT is dat wel anders. “Om een gestroomlijnd end-to-end proces aan te kunnen bieden heb je te maken met diverse onboardingtools, adviespakketten, CRM-modules, maatschappijsoftware of mid-office-pakketten van serviceorganisaties, enzovoorts.”

“De communicatie tussen al deze onderdelen verloopt lang niet altijd optimaal, waardoor gegevens en documenten niet of maar gedeeltelijk worden overgenomen. Dat levert extra werk op en is bovendien foutgevoelig. ADPI brengt de gehele bestaande infrastructuur samen te brengen tot één pakket dat communiceert met alles wat nodig is.”

Hypact Suite

Het platform van ADPI stond al een tijdje op het netvlies van Yellowtail Conclusion. Dit bedrijf is een van de leidende leveranciers van consultancy- en softwarediensten in de hypotheekmarkt. Met zijn zogeheten Hypact Suite had Yellowtail Conclusion al de beschikking over verschillende tools voor partijen in de keten (Hypact Online Advies, Hypact Hub en Hypact HypotheekAssist), een oplossing als ADPI ontbrak nog.

“De combinatie van het innovatieve ADPI-platform binnen de solide Yellowtail Conclusion omgeving is echt uniek. We beschikken nu over verreweg het meest moderne, innovatieve en veilige SaaS-platform in de markt van financieel advies. Hiermee komt onze droom om het adviesplatform van de toekomst te ontwikkelen nu wel heel dichtbij.”

Het ADPI-platform gaat verder als Hypact Advisor. Oprichter Tellegen en zijn team blijven betrokken. “Yellowtail Conclusion is voor ons de ideale partner. Yellowtail’s bereik in de sector zal de groei van ADPI versnellen in de markt voor zowel intermediairs, serviceproviders als geldverstrekkers. Daarbovenop zorgt Yellowtail voor de professionaliteit en innovatiekracht om het meest vooruitstrevende softwarepakket in de markt te blijven bieden.”

Financiële details rondom de overname zijn niet bekendgemaakt. Het is voor Yellowtail Conclusion de eerste overname sinds 2021, toen het bedrijf Davinci Consulting overnam van Ophen. Yellowtail is sinds 2020 onderdeel van het Conclusion-ecosysteem.