Flux Partners lanceert nieuw label voor inkoopvraagstukken

01 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Flux Partners heeft ‘Flux Contract & Procurement’ gelanceerd, een nieuw label dat zich focust op contractmanagement, procurement en claim management.

Met de lancering van de nieuwe dochtermaatschappij brengt Flux Partners een knip aan in zijn dienstverlening. De diensten gericht op onder meer projectadvisering, procesmanagement en omgevingsmanagement worden aangeboden vanuit Flux Partners.

Dochter Flux Contract & Procurement houdt zich bezig met inkoopvraagstukken op het gebied van contractmanagement en claim management, zowel tijdens de tenderfase als de uitvoeringsfase van projecten.

Flux Partners lanceert nieuw label voor inkoopvraagstukken

Volgens Michel Verlaan, algemeen directeur van Flux Partners, sluit de knip aan bij een ontwikkeling die al gaande was. “We waren al gestart met de professionalisering van onze diensten contractmanagement en procurement. Met een part label maken we een verdere professionaliseringsslag qua kennis, expertise en referenties.”

Zowel Flux Partners als Flux Contract & Procurement richten zich op opdrachtgevers in de infra, bouw, energie en industriesector. Tot de klantenkring van het bureau behoren partijen als overheden en gemeenten, Heijmans, ProRail, Strukton, en TenneT.

Om het nieuwe Flux Contract & Procurement te gaan leiden, zijn Jasper Tiessens en Doekes Fockema beiden extern aangetrokken en allebei benoemd tot partner. Tiessens was hiervoor directeur contractmanagement & claims bij Vijverberg, terwijl Fockema hiervoor verschillende contractmanager-rollen bekleedde, bij onder andere Vijverberg en Stork.

“Met Jasper en Doekes aan boord geven we Flux Contract & Procurement een vliegende start. Bovendien passen ze perfect binnen de cultuur van Flux Partners en daar hechten we veel waarde aan. Tijdens de eerste gesprekken bleek al dat we aan een half woord genoeg hebben en dezelfde visie hebben op de diensten die we aanbieden. Dat is een gezonde basis voor een goede samenwerking.”

Tiessens geeft aan dat hij vanaf het eerste contact zich direct thuis voelde bij Flux Partners: “Ik wist vanaf dat moment zeker dat een samenwerking de juiste stap was. Daarnaast spreken de kernwaarden van Flux Partners mij erg aan.”

Fockema vult aan: “We stappen in bij een goed gestructureerde organisatie, waardoor we direct aan de slag kunnen. Ik heb heel veel zin om mijn kennis op het gebied van claims en contractmanagement binnen Flux te delen.”

Tegelijk met de komst van het partner-duo is een team van acht werknemers samengesteld, bestaande uit adviseurs van Flux Partners die de switch maken naar de dochtermaatschappij en enkele nieuw aangetrokken medewerkers.