Mercer: ‘Generatie Z ervaart meeste stress op werk’

23 augustus 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Leden van Generatie Z ervaren de meeste stress op hun werk. Dat blijkt uit onderzoek van Mercer over de (mentale) gezondheid van werknemers.

Voor de studie – getiteld ‘Health on demand’ – ondervroeg het adviesbureau bijna 18.000 werknemers uit tal van landen over de hele wereld, waaronder China, Mexico, de VS, Italië, Brazilië, Indonesië, Spanje, Hongkong, India en Nederland.

Ruim de helft (52%) van de werknemers behorend tot Generatie Z (geboren vanaf 1997) blijkt stress te ervaren op het werk. Bij Millennials (geboren tussen 1981 en 1996) gaat het om 46%, bij Generatie X (tussen 1965 en 1980) om 46% en bij babyboomers (vóór 1964) om 41%. De resultaten liggen in lijn met die van een recente enquête van PwC, waaruit bleek dat jongeren meer werkdruk ervaren dan hun oudere collega’s.

Mercer: ‘Generatie Z ervaart meeste stress op werk’

“Gezondheid en welzijn vormen dit jaar een topprioriteit voor veel CEO’s en CFO’s”, zo is te lezen in het onderzoeksrapport van Mercer. “Deze thema’s beïnvloeden dus hun zakelijke besluitvorming: gezonde werknemers zijn namelijk van cruciaal belang voor organisaties die succesvol willen zijn.”

Waar leden van Generatie Z het meeste stress ervaren, blijken ze ook het meeste te floreren in hun huidige rol en organisatie. Bijna driekwart (73%) geeft aan te ‘bloeien’ op het gebied van gezondheid, welvarendheid en carrière. Bij de Millennials is dat twee derde (67%), bij de Gen X’ers 56% en bij de babyboomers 58%.

Mentale gezondheid bespreekbaar

Ruim de helft van de werknemers (54%) zou zich comfortabel voelen om hun collega’s of leidinggevenden te vertellen dat ze naar een therapeut gaan of medicijnen nemen voor een psychisch probleem. Hierbij blijkt Generatie Z bovengemiddeld open – 58% van hen geeft aan zich comfortabel te voelen bij het bespreken van mentale gezondheidskwesties op de werkvloer.

Mercer: ‘Generatie Z ervaart meeste stress op werk’

Gekeken naar de verschillende regio’s, geven vooral in de Verenigde Arabische Emiraten veel Gen Z’ers (67%) aan zich comfortabel te voelen om met hun collega’s te praten over hun mentale gezondheid. Ook de VS (63%) en Latijns-Amerika (61%) scoren bovengemiddeld, terwijl Europa (54%) en Azië (53%) onder het gemiddelde uitkomen.

Aangezien Generatie Z kan worden gezien als de ‘workforce’ van de toekomst, adviseert Mercer bedrijven om bij het inrichten van hun organisatie en arbeidsvoorwaarden goed te voorzien in hun behoeften.

“Leden van generatie Z bieden bedrijven een kans om positieve werkculturen te creëren waarbinnen Gen Z’ers zich kunnen ontwikkelen als empathische leiders van de toekomst”, aldus de onderzoekers. “Het ondersteunen en koesteren van deze generatie werknemers is een investering in de toekomst van een bedrijf.”

Ondersteuning bij geldzorgen

Een zorg die alle werkende generaties delen, is de economische tegenwind waar de wereld momenteel mee kampt. In de meeste door Mercer onderzochten markten geldt het als een van de twee grootste zorgen. Wereldwijd wijst 56% het zelfs aan als hun allergrootste zorg.

Mercer: ‘Generatie Z ervaart meeste stress op werk’

Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten bovendien zien dat er een relatie bestaat tussen welvaart en (mentaal en fysiek) welzijn. Niet alleen leven welvarende mensen gezonder, ook leveren financiële problemen veel stress op, wat ook niet goed is voor je algehele gezondheid.

Terwijl veel werkgevers proberen hun medewerkers te ondersteunen bij het oplossen van financiële problemen, zien de onderzoekers vaak een kloof tussen de aangeboden benefits en de behoeften van werknemers.

Heel wat werknemers zouden graag extra (indirecte) financiële ondersteuning krijgen van hun werkgevers. Denk bijvoorbeeld aan voedselbonnen of gratis openbaarvervoersabonnementen, maar ook aan een woning of een zorgverzekering die (deels) wordt bekostigd door het bedrijf.

Volgens de respondenten zouden dit soort tegemoetkomingen niet alleen henzelf maar ook hun gezinnen flink kunnen helpen. En vanzelfsprekend komt dat de mentale gezondheid van de respondenten weer ten goede, waar de werkgevers op hun beurt eveneens van profiteren.