Yellowtail Conclusion verkozen tot world-class workplace

01 augustus 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Yellowtail Conclusion is door onderzoeksbureau Effectory verkozen tot een van de beste werkgevers van ons land.

Al vijftien jaar doet Effectory onderzoek naar goed werkgeverschap. Het onderzoeksinstituut kijkt hierbij naar hoe medewerkers zelf hun werkgever beoordelen op thema’s als personeelsbeleid, veiligheid & inclusie, leren & ontwikkelen, kennisdeling en cultuur.

Wereldwijd beschikt Effectory over miljoenen datapunten van medewerkers, in Nederland worden jaarlijks honderden werkgevers langs de maatlat gelegd. Organisaties wiens werkgeverschapsscore aanzienlijk boven het gemiddelde ligt worden aangemerkt als ‘World-class Workplace’.

Yellowtail Conclusion verkozen tot world-class workplace

Yellowtail Conclusion, een adviesbureau dat financiële instellingen helpt met procesverbetering en digitale transformatie, behoort tot deze groep koplopers. “We zijn ontzettend trots dat onze ondernemende en innovatieve Yellowtail-cultuur wordt gewaardeerd. Deze erkenning bevestigt dat we een secure base-organisatie hebben gecreëerd waarin creativiteit en proactiviteit worden aangemoedigd”, zegt Managing Director Edwin Lodder.

Een mooi voorbeeld waarin die proactiviteit door Yellowtail werd beloond deed zich voor na de coronacrisis, kort nadat het eindelijk weer mogelijk werd om over de wereld te reizen. Vijf collega’s opperden het idee om samen in Zuid-Afrika te werken.

De keuze voor het land was niet geheel toevallig – Yellowtail heeft een kantoor in Zuid-Afrika. Het management keurde de workation van het vijftal goed en in een mum van tijd werd via Airbnb een villa gevonden.

Marèl Verschoor was een van de vijf consultants die een maand vanuit Kaapstad werkte. “Het was voor ons echt uniek om op deze manier te kunnen werken en tegelijkertijd vakantie te vieren. Het is iets wat ik niet bij elke werkgever zie gebeuren”, blikt ze terug.

Het zijn van een World-class Workplace biedt volgens Effectory tal van voordelen. Het helpt organisaties niet alleen bij het aantrekken en behouden van talent, maar zorgt er ook voor dat medewerkers gemotiveerd en betrokken blijven. Dit vertaalt zich vervolgens weer naar betere interne prestaties (denk aan innovatie) en een betere dienstverlening aan opdrachtgevers.

Lodder ziet het zelf dagelijks. “Onze sterke bedrijfscultuur draagt eraan bij dat we voortdurend kunnen anticiperen op de behoeften van onze klanten. Hiermee kunnen we blijvend innoveren en uitblinken in onze dienstverlening.”

Yellowtail Conclusion mag het predikaat ‘World-class Workplace’ nu twaalf maanden voeren. In de tussentijd zal het bureau echter niet stilzitten. “We zullen ons blijven inzetten voor het verbeteren van onze bedrijfscultuur!”, aldus Lodder.

In Nederland bestaan verschillende keurmerken voor goed werkgeverschap. Het Effectory-keurmerk onderscheidt zich doordat het kosteloos kan worden behaald. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk ‘Best Workplaces’ van het Great Place to Work Instituut moeten deelnemende organisaties een bedrag betalen.

Binnen de Conclusion-groep wist ook Xforce het predikaat World-class Workplace in de wacht te slepen. Xforce specialiseert zich in het ontwerpen, bouwen en verbeteren van bedrijfskritische ICT-infrastructuur.