Jeroen Oudenaarden nieuwe CEO van Future Facts

06 juli 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Future Facts heeft een nieuwe CEO. Per 1 juni heeft Jeroen Oudenaarden het stokje overgenomen van oprichter Adil Bohoudi, die verantwoordelijk wordt voor strategie en innovatie binnen het nieuwe datadomein van moederbedrijf Conclusion. Als nieuwe CEO zal Oudenaarden zich richten op de verdere groei van Future Facts als AI-consultancy, onder meer door de focus aan te scherpen en te kijken naar mogelijke kruisbestuivingen met Conclusion.

Jeroen Oudenaarden (49) brengt zo’n 25 jaar ervaring mee naar zijn nieuwe rol, met name op commercieel gebied. Oudenaarden werkte onder meer als sales-, business development-, sector- en accountmanager, veelal binnen de data analytics- en B2B-markt.

“Door zijn uitgebreide ervaring in die segmenten is hij heel goed in het herkennen van nieuwe kansen, waarmee hij kan bijdragen aan de groeiambities van Future Facts”, aldus Adil Bohoudi over zijn opvolger.

Jeroen Oudenaarden nieuwe CEO van Future Facts

Voor zijn komst naar Future Facts was Oudenaarden als CCO verantwoordelijk voor alle commercie bij Res2, een bedrijf dat software levert aan de luchtvaartsector. Daarvoor was hij vijf jaar lang Business Development Manager bij Anchormen (inmiddels onderdeel van Eraneos).

De keuze om CEO te worden bij de specialist in data analytics en artificial intelligence was “eigenlijk heel makkelijk”, laat Oudenaarden weten aan Consultancy.nl. “Future Facts zit echt in het innovatiedomein. En ik zie data als dé enabler voor een heleboel ambities die bedrijven hebben.”

“Ook organisaties zelf zijn zich daar inmiddels allemaal wel van bewust”, ziet hij. “En bij Future Facts kunnen we – mét de expertise van Conclusion – hele mooie dingen doen samen met onze klantorganisaties. Ik hoefde daarom niet lang na te denken over deze kans.”

Groei

Als nieuwe CEO heeft Jeroen een duidelijke agenda, waarin verdere groei voorop staat. Daartoe is hij al begonnen met het evalueren van de huidige stand van zaken en mogelijke kansen voor de nabije toekomst.

“Ik ben alles aan het inventariseren: Bij welke klanten zitten we op dit moment binnen? Hoe lopen de processen? Wat gaat er goed? Ook beoordeel ik het huidige groeibeleid en onderzoek ik waar verbeteringen mogelijk zijn.”

Kruisbestuiving

Daarbij kijkt hij ook nadrukkelijk naar de kruisbestuiving met Conclusion, waar de Hot ITem Groep zich eind 2020 bij aansloot. “Conclusion biedt een prachtig ecosysteem en bij Future Facts hebben we de luxepositie dat we kunnen samenwerken met bijna elk onderdeel van dat ecosysteem.”

Om die kracht optimaal in te zetten, wil Oudenaarden Future Facts de komende tijd nog beter positioneren in de markt. “Voor iedereen moet duidelijk zijn waar Future Facts van is. Collega’s en klanten moeten precies weten welke unieke waarde wij kunnen bieden.”