‘Uniek concept’: Wiet Verkooijen over zijn start als directeur bij Maisters

05 juni 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maisters heeft er sinds begin dit jaar een nieuwe directeur bij. In februari voegde Wiet Verkooijen zich in de directie van het management consulting-ontwikkelprogramma. Wat trok hem aan in het bureau? Hoe kijkt hij terug op de eerste maanden? En wat zijn de ambities voor de komende jaren? We vroegen het aan Wiet.

Wiet Verkooijen heeft een grote voorliefde voor het adviesvak en persoonlijke ontwikkeling. “Beide draaien om mensen”, vertelt hij. “Je helpt de mensen om je heen een stapje verder te komen, zowel inhoudelijk, procesmatig als gedragsmatig.”

De twee thema’s lopen dan ook als een rode draad door zijn loopbaan. “Ik heb vooral gewerkt als management consultant op het gebied van strategie en transformaties. Sinds zo’n vijfenhalf jaar doe ik dat als Associated Partner bij Summiteers. Daarvoor vervulde ik een internationale implementatierol bij een grootbank. De laatste jaren gaf ik naast mijn adviesrol les in het hoger onderwijs.”

Wiet Verkooijen, Directeur, Maisters

Sinds februari combineert Wiet zijn advieswerk voor Summiteers met de rol van directeur bij zusterbedrijf Maisters. Een logische keuze, aangezien het adviesvak en persoonlijke ontwikkeling helemaal centraal staan binnen het in 2021 opgerichte ontwikkelprogramma voor young professionals.

Mooier wordt het bijna niet

“Na bijna 15 jaar als adviseur en een aantal jaar als docent werkzaam te zijn geweest, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging”, zegt Wiet over zijn keuze zich aan te sluiten bij Maisters, waar hij ook is ingestapt als mede-eigenaar: “Het ondernemerschap lonkte al een tijdje, daarbij geloof ik heel erg in het unieke concept van Maisters.”

“Maisters heeft een ideale omgeving ontwikkeld om het consultingvak als ambacht te leren”, licht hij het concept toe. “Onze ambitie is om hét ontwikkelprogramma voor management consultants te worden.”

Daarbij verwijst hij ook naar de visie van de man waarnaar Maisters vernoemd is, de vermaarde managementgoeroe David Maister: “Eén van zijn uitspraken is: ‘Believe passionately in what you do, and never knowingly compromise your standards and values. Act like a true professional, aiming for true excellence.’”

“Mijn ruime ervaring vormt een mooie basis waarmee we Maisters verder kunnen professionaliseren en laten groeien.”

Het gedachtegoed van de ‘trusted advisor’ van Maister staat ook centraal in de aanpak van Maisters. “Er zijn uitdagende opdrachten bij mooie organisaties. Daarnaast staat een sterk opleidingsprogramma, goede inhoudelijke begeleiding door ervaren consultants van Summiteers en een sterke intervisie- en ontwikkelmethodiek.

“Mooier wordt het bijna niet”, vertelt hij met een glimlach, “dus daar wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen. En mijn ruime ervaring als adviseur en expertise in het opzetten van ontwikkelprogramma’s vormt een mooie basis waarmee we Maisters verder kunnen professionaliseren en laten groeien.”

Exponentiële groeicurve

Het moge duidelijk zijn – Wiet gelooft helemaal in de missie van Maisters. “Ik zie dat de huidige professionals in het programma erg gedreven zijn en dat zij een exponentiële groeicurve doorlopen. Daarbij komt dat ze in hun opdracht vrijwel meteen waarde toevoegen met behulp van de Summiteer die hen begeleidt. Het is mooi om de bedachte propositie nu van dichtbij mee te maken.”

Hoewel hij pas sinds februari echt deel uitmaakt van Maisters, was Wiet zelf in het prille begin al betrokken bij het opzetten van het opleidingsprogramma. “Dit programma staat nu goed en we zijn samen met de Maisters van het eerste uur bezig om de punten op de ‘i’ te zetten.”

“Voor mij is elke dag dat we samen met alle betrokkenen aan Maisters bouwen een genot en leerzame ervaring.”

Daarin trekt hij uiteraard nauw op met mededirecteur Eric Moes, die ook een van de oprichters is van Maisters. “Onze samenwerking verloopt erg natuurlijk. Ieder opereert vanuit zijn eigen kracht. Zo trekken we op het gebied van business development en richting klanten veelal in gezamenlijkheid op. Verder ligt mijn focus op het verder brengen van het ontwikkelprogramma en ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing.”

De lat hoog leggen

Gevraagd naar zijn hoogtepunten tot nu toe, geeft Wiet aan dat het lastig is één specifiek moment aan te wijzen. “Voor mij is elke dag dat we samen met alle betrokkenen aan Maisters bouwen een genot en leerzame ervaring. Het is fijn om daarbij te merken dat we allemaal de lat hoog leggen.”

In plaats van terugblikken op de afgelopen maanden, kijkt hij ook liever vooruit. Aan plannen dan ook geen gebrek. “Momenteel hebben we twee volle lichtingen – die we chapters noemen – en zijn we hard op weg om het derde chapter compleet te maken. De ambitie is om eind dit jaar op vier chapters uit te komen en de komende twee jaar verder door te groeien naar zes tot acht chapters.”

“Hierbij is nog van alles mogelijk. Ik zal me daarbij voornamelijk focussen op het uitbreiden van het opdrachtportfolio en samen met onze recruiter zorgen dat we goede kandidaten binnenhalen. Daarnaast zijn Eric en ik druk bezig om nieuwe proposities te ontwikkelen. Daar kan ik helaas nu nog niet al te veel over verklappen”, besluit hij met een glimlach. Wordt vervolgd…