Lars Kattenbeld en Harmke Geverinck over HR-consultancy bij BearingPoint

25 mei 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds enkele maanden maken Lars Kattenbeld en Harmke Geverinck deel uit van het People & Strategy-team van BearingPoint. Waar Lars is gestart in de rol van consultant, voltooit Harmke er haar afstudeerstage en scriptie. Beiden hebben het binnen het team enorm naar hun zin en vertellen enthousiast over hun werkzaamheden en ervaringen.

Lars Kattenbeld studeerde af in Human Resources Management aan de Hanzehogeschool Groningen. In 2019 besloot hij als business consultant aan de slag te gaan bij Zestgroup (nu Accenture). Hier vervulde hij verscheidene rollen als business process manager en change consultant.

In zijn drie jaar bij Zestgroup/Accenture deed hij diverse opdrachten en volgde vele trainingen (Lean Six Sigma, Agile Projectmanagement, Portfoliomanagement, Scrum en Stakeholder Engagement).

Lars Kattenbeld en Harmke Geverinck - BearingPoint

“Daardoor kwam ik erachter waarin ik excelleer en waar ik energie van krijg”, vertelt Lars, die besloot zich verder te bekwamen in het verandermanagement- en HR-adviesvak.

Zodoende kwam hij uit bij BearingPoint en besloot in gesprek te gaan. En dat bleek “de juiste stap” voor Lars, die met veel plezier terugblikt op het sollicitatieproces: “Elke gespreksronde werd voor mij bevestigd dat Bearingpoint de next step ging worden.”

“De persoonlijke benadering, slimme koppen, uitdagende opdrachten en ruimte tot eigen invulling van mijn ontwikkeling ervaar ik als een heerlijke cocktail”, aldus Lars, die zich vanaf zijn start in het bijzonder beweegt op het snijvlak van organisatieverandering en verandermanagement.

Nieuwe manieren van samenwerken

Aan uitdagende opdrachten is er bij BearingPoint in elk geval geen gebrek. Momenteel zit Lars als business consultant op een opdracht bij een netbeheerder. “Hier focus ik mij op de samenwerking tussen de energienetbeheerder, waternetbeheerders en een viertal aannemers. De schaarste aan technisch personeel is de voornaamste reden dat er is gekeken naar nieuwe manieren van samenwerking.”

“Het project vormt de basis voor een nauwere samenwerking, waarbij werkzaamheden opschuiven in de keten”, legt Lars uit. “Mijn rol is gericht op het doorontwikkelen en bewaken van de groeipaden, waarbij het uiteindelijke doel van relationeel samenwerken voorop staat. Ik dien ook als centre point of contact en zorg ervoor dat er overzicht is van alle initiatieven.”

Meebouwen aan de HR-praktijk

Ook werkt Lars momenteel aan een uitdagende interne klus. In januari startte hij binnen het People & Strategy-team van BearingPoint bij de community Leadership, Change & HR. Daar werkt hij inmiddels samen met zijn collega’s aan de doorontwikkeling van de HR-praktijk binnen BearingPoint Nederland. “Een passende match gezien mijn bachelor HR en interesse voor verandermanagement en leiderschap.”

“Met enthousiasme kan ik vertellen we iets gaafs aan het neerzetten zijn”, vervolgt hij. “Het doorontwikkelen van de HR-propositie door het samenbrengen van de HR-ervaring van consultants, signalen van opdrachtgevers, wetenschappelijke verdiepende onderzoeken en markttrends. Dat is waar ik mij momenteel mee bezighoud.”

Leren en ontwikkelen

Ook Harmke Geverinck stort zich binnen het People & Strategy-team van BearingPoint op een uitdagend HR-onderwerp. In het kader van haar scriptieonderzoek (voor haar master in Beleid, Organisatie en Communicatie aan de VU Amsterdam) richt ze zich sinds enkele maanden op de veranderende rol van learning & development in grote organisaties in Nederland.

Harmke licht toe: “Het aantal Chief Learning Officiers is de afgelopen jaren toegenomen, terwijl L&D tientallen jaren geleden nog één van de vele taken van de HR-afdeling was. Ik heb een achtergrond in dit vakgebied en vind het interessant om te kijken hoe deze beweging zich ontvouwt op strategisch niveau.”

Voor BearingPoint biedt dit waardevolle inzichten. “Dit thema is interessant voor BearingPoint omdat we met het Leadership, Change & HR-team onder andere onderzoeken hoe we onze kennis, ervaring en talenten met betrekking tot human capital kunnen inzetten bij onze klanten”, aldus Harmke.

Echt onderdeel van het team

In haar onderzoek voelt Harmke zich enorm gesteund door haar BearingPoint-collega’s, zo vertelt ze. “Als stagiaire voel ik mij écht onderdeel van het People & Strategy-team. Dat heeft alles te maken met de nieuwsgierigheid van collega’s en de ruimte die ik krijg om mee te denken en te werken.”

“Ook de grootte van de organisatie draagt daaraan bij”, geeft ze aan. “Iedereen kent elkaar bij naam en nieuwe collega’s hoeven niet bang te zijn dat er niemand op hem/haar afstapt.”

Bij BearingPoint zit ze dan ook uitstekend op haar plek. De prettige onboarding hielp daar ook bij. “Sinds mijn start in januari hebben we een flink aantal nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Ik zie dat het buddysysteem en de way-of-working – veel autonomie en transparantie – ervoor zorgen dat iedereen zich snel thuis voelt in de organisatie.”

En ook zelf waardeert ze de vrijheid die ze krijgt. “Ik ben hier gestart met een doel: mijn masterscriptie voltooien. Dat snappen ze hier maar al te goed, ik ervaar geen druk om meerdere projecten uit te voeren naast mijn scriptie, maar krijg de ruimte om aan te haken als ik dat wil.”