Boer & Croon benoemt René de Backker tot partner in Healthcare-tak

16 mei 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft René de Backker benoemd tot partner binnen de Healthcare-praktijk.

De Backker kan bogen op een uitgebreide staat van dienst in de gezondheidszorg. Zijn uitgebreide kennis en ervaring gaat hij nu als kersverse partner inzetten bij het Amsterdamse managementadviesbureau.

Eerder bekleedde De Backker diverse bestuurs- en lijnmanagementrollen bij organisaties in de zorg en het farmaceutische domein. Meer recent deed hij ook ervaring op binnen de consultancy en in interimrollen. “Als partner van Boer & Croon wil ik helpen om de noodzakelijke veranderingen in de zorg te realiseren”, aldus De Backker.

Boer & Croon benoemt René de Backker tot partner in Healthcare-tak

Over zijn keuze voor Boer & Croon zegt hij: “De ‘get it done’-mentaliteit zit in het DNA van Boer & Croon en dat merkte ik direct bij zowel de jonge als de meer ervaren mensen in ons team. Juist dat kan het verschil maken om de grote transities in de zorg tot een goed einde te brengen.”

Om succesvol te zijn in het realiseren van deze transities dienen zorginstellingen hun organisatie op allerlei niveaus te stroomlijnen, zowel op beleidsmatig als organisatorisch en technologisch gebied. “Boer & Croon heeft deze kennis in huis. We kunnen met ons multidisciplinair team de verandering in gang zetten en de implementatie in goede banen leiden”, aldus De Backker.

Over René de Backker

Na zijn studie Bedrijfseconomie kwam De Backker direct terecht in de gezondheidszorg. Aan het begin van zijn loopbaan bracht hij zo’n tien jaar door bij Mediq, waar hij doorgroeide tot Directeur van de Retail en Commerce-divisie. In deze rol was hij verantwoordelijk voor meer dan 220 apotheken door het land.

De Backker was ook nauw betrokken bij de lancering van Mediq in 2005. Zo maakte hij deel uit van het team dat samen met 250 apothekers bouwde aan het destijds nieuwe retailconcept.

Daarna werd De Backker Chief Commercial Officer bij Alliance Healthcare, waar hij commercieel verantwoordelijk was voor de aansturing van zeven businessunits. Daar voerde hij de ontwikkeling door van handelsorganisatie naar service provider. Onder de naam Alcura ontwikkelde hij een concept voor de toediening van specialistische geneesmiddelen in de thuissituatie.

Zijn loopbaan vervolgde De Backker vervolgens bij Eurocept. Als Managing Director speelde hij een belangrijke rol in het versnellen van het verplaatsen van tweedelijnszorg naar de thuissituatie. Zo worden verschillende behandelingen – zoals chemotherapie, immunotherapie en nierdialyse, die voorheen in het ziekenhuis plaatsvonden – nu bij de patiënt thuis uitgevoerd.

Het afgelopen jaar werkte De Backker aan verschillende consultancy- en interimprojecten bij klanten.