ADG dienstengroep breidt vastgoedexpertise uit met Draaijer Group

12 mei 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Facilitaire dienstverlener ADG dienstengroep heeft Draaijer Group overgenomen. Daarmee verstevigt ADG zijn positie in het segment voor vastgoed, facility management en werkomgevingen.

Het in Groningen gevestigde Draaijer Group bestaat uit verschillende labels met elk hun eigen specialisme. De labels Draaijer, LSa en Rondmakers leveren strategische adviesdiensten op het gebied van huisvesting, Oxxer en ExploitatiePartners richten zich op beheersdiensten, Building Leisure is een sectorspecialist en Brilliant People is flexleverancier in de facility- en vastgoedbranche.

De zes labels hebben samen zo’n 110 medewerkers in dienst en kantoren in verschillende steden.

ADG dienstengroep breidt vastgoedexpertise uit met Draaijer Group

“Met Draaijer Group halen we een sterke partij met expertise in vastgoed en onderhoud vanuit strategisch perspectief in de familie, waardoor we een nog completer dienstenpakket kunnen aanbieden”, aldus Daan Hendriks, Chief Operations Officer van ADG dienstengroep.

Bij ADG dienstengroep (hoofdkantoor: Almelo) werken in totaal 25.000 medewerkers, verspreid over bedrijven actief in de sectoren schoonmaak (met 10.000 medewerkers is Asito de grootste dochter van ADG dienstengroep), zorg (bijvoorbeeld TSN), personeelsdiensten (bijvoorbeeld Timing en Youbahn) en facility management (HEYDAY).

Draaijer Group zal als een onafhankelijk bedrijf gaan opereren binnen de groep en zich voegen bij de pijler facility management. Vanuit deze hoedanigheid zal het bureau nauw optrekken met HEYDAY.

“Draaijer Group richt zich op advies, realisatie en exploitatie van vastgoed. We versterken hiermee onze positie in dit deel van de facilitaire markt en kunnen gezamenlijk een nog completer dienstenpakket aanbieden aan onze klanten”, aldus Hendriks.

Remko Stolk, CEO bij HEYDAY, reageert verheugd op de komst van Draaijer Group. “ADG heeft de wens om bij haar klanten de complete strategische facilitaire waardeketen te verzorgen. Door de krachten van HEYDAY aan te vullen met de expertise van Draaijer Group, zetten we beide een belangrijke stap in deze richting.”

Zelf nam HEYDAY de afgelopen jaren ook verschillende partijen over om zijn aanbod uit te breiden, waaronder ArrangeGroup en Fier. De facility management-specialist telt vandaag de dag zo’n 700 medewerkers.

“Aansluiting bij ADG dienstengroep stelt ons in staat om verder te groeien, te innoveren en onze klanten nog beter te bedienen”, zegt Peter Ruchti, directeur van Draaijer Group.

“Vanuit onze eigen identiteit zal de Draaijer Group een zelfstandig onderdeel worden binnen ADG dienstengroep, net als alle andere ADG-bedrijven. We profiteren op deze manier van de omvang, ervaringen en innovatiekracht van ADG als geheel, maar behouden ons eigen profiel en onze flexibiliteit.”

Wat doen de labels binnen Draaijer Group?

Draaijer levert advies- en managementdiensten op het gebied van strategische huisvesting.
LSa begeleidt (semi)publieke organisaties bij de transitie naar nieuwe huisvesting, van advies tot realisatie.
ExploitatiePartners ondersteunt partijen met gebouwbeheer via consultancy en detachering.
Oxxer helpt organisaties met het optimaliseren van beheer en onderhoud op het gebied van facilitaire dienstverlening.
Rondmakers levert vastgoedadvisering aan maatschappelijke organisaties.
Building Leisure is een sectorspecialist: het bureau helpt opdrachtgevers met het ontwikkelen en realiseren van leisure-beleving en -concepten.
Briljant People is een leveranciers van interimtalent in de facility- en vastgoedbranche.