MT van Laudame Financials neemt leiding over van oprichter

10 mei 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De oprichter en directeur-grootaandeelhouder van Laudame Financials, Gilles Kok, heeft de leiding van het bureau overdragen aan het MT, bestaande uit het zestal Henric Doeven, Stephanie Kosten, Maris Moerman, Jan-Willem Oosterom, Cora Plomp-Speksnijder en Sjaco Trouwborst.

Met de overdracht van de eindverantwoordelijkheid zet oprichter Gilles Kok de volgende stap in het bedrijfsopvolgingsproces. Later dit jaar wordt ook de eigendomsoverdracht van de onderneming afgerond.

Kok richtte Laudame Financials op in 2000, aanvankelijk als een detacheerder van financieel talent. Vandaag de dag behoort het bureau tot de grotere zakelijke dienstverleners in het segment, waarbij het diensten levert op het gebied van consultancy, interimmanagement, detachering en werving & selectie.

Het MT van Laudame Financials

“Als ik terugkijk op de afgelopen 23 jaar, overheerst een blij en dankbaar gevoel. Mijn doel was om een organisatie te bouwen die in staat is een continue hoge kwaliteit in dienstverlening te leveren. En dat te combineren met een zeer sterk teamgevoel. Op die pijlers is Laudame gebouwd en zal er verder gebouwd worden”, aldus Kok over de overdracht.

Vijf van de zes MT-leden zitten al langer op hun plek – zij werden in september van 2021 aangesteld binnen het managementteam. Stephanie Kosten, die verantwoordelijk is voor de werving & selectie-activiteiten, is later toegevoegd aan het MT. Financieel directeur Bram Schot en oprichter Gilles Kok maken de transitie naar de raad van commissarissen.

Maris Moerman, die nu is benoemd tot statutair bestuurder van Laudame Financials, zegt dat het MT de ambitie heeft om de positie van Laudame Financials in de markt verder uit te bouwen. “We hebben de wens om de organisatie verder te laten groeien op het opgebouwde fundament waarbij onze hoogwaardige dienstverlening en de ontwikkeling van Laudame Financials centraal staat.”

Verantwoordelijkheden van de MT-leden:

Maris Moerman is in zijn rol als Managing Director verantwoordelijk voor de algehele strategie van Laudame en is als voorzitter van het MT benoemd tot statutair bestuurder van Laudame Financials.

Cora Plomp-Speksnijder is als Manager HR eindverantwoordelijk voor de thema’s inzake personeel, opleidingen en coaching.

Stephanie Kosten is als Business Manager Werving & Selectie en Recruitment eindverantwoordelijk voor alle werving & selectie-activiteiten bij opdrachtgevers en stuurt daarnaast het Corporate Recruitment-team aan.

Jan-Willem Oosterom is als Business Manager Interim eindverantwoordelijk voor alle sales- en businessactiviteiten van de Interim Management-dienstverlening.

Sjaco Trouwborst is als Business Manager Consultancy eindverantwoordelijk voor alle consultancyactiviteiten en is tevens verantwoordelijk voor de Laudame Academy.

Henric Doeven is in zijn rol als Business Manager Sourcing eindverantwoordelijk voor de instroom en inzet van professionals en samenwerking met ingehuurde professionals. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de portefeuille Marketing & Communicatie en voorzitter van Laudame Charity.