Oberman Groep geeft gratis piramidemethode training

27 september 2012 Consultancy.nl

Op woensdag 10 oktober organiseert trainingsbureau de Oberman Groep een gratis toegankelijke introductiesessie ‘Logisch rapporteren met de piramidemethode’ voor adviseurs.
 
De piramidemethode
De piramidemethode, oorspronkelijk ontwikkeld bij McKinsey & Company, is een van de essentiële tools van een consultant. De methode leert je om adviezen op een dusdanige manier te structureren en presenteren dat ze optimaal inzichtelijk zijn voor je opdrachtgever – met als voordeel onder meer dat deze sneller kan besluiten over vervolgactie.
 
Sessie
Tijdens de sessie op 10 oktober biedt de Oberman Groep een kennismaking aan met de methode. Directe aanleiding voor de sessie is dat het bureau onlangs alle studiematerialen en de hele cursusopzet heeft vernieuwd. ‘Daarbij hebben we zo veel mogelijk de degelijkheid in stand gelaten die de basis vormt van onze reputatie’, aldus Roy van de Graaf van de Oberman Groep. ‘Maar we vonden ook dat we de methode nog toegankelijker konden maken, frisser en bovendien makkelijker om in de praktijk mee te werken.’
 
Doelgroep
De sessie is bedoeld voor consultants of mensen van HR die zich willen oriënteren op het gebruik van de piramidemethode binnen hun bedrijf. In twee uur tijd komt de essentie van de theorie aan bod, vergezeld van een paar kleine oefeningetjes. De sessie start om 16:00 uur (inloop vanaf 15:30 uur) en duurt tot 18:00 uur. Daarna is er voor de liefhebbers gelegenheid tot napraten. Locatie: Amsterdam.
 
Voor meer informatie bekijk de website van Oberman Groep. Bekijk de video interview met ex-BCG adviseur Marc Baaij voor meer informatie over de 'The Minto Pyramid Principle'.
 
Aanmelden
Deelname is gratis. Aanmelding via rvdgraaf@obermangroep.nl.
 
Over De Oberman Groep
De Oberman Groep verzorgt al ruim 35 jaar trainingen voor o.a. de doelgroep consultants. Het bedrijf is opgericht in de jaren zeventig, door Christine Oberman. Zij werkte bij McKinsey & Company, waar ze de methode leerde van Barbara Minto. In de afgelopen jaren heeft het trainingsbureau de opleiding verzorgd aan adviseurs van o.a. Hay Group, IG&H Consulting, Capgemini en Ernst & Young.

Nieuws