Oberman Groep geeft opleiding piramidaal structureren

07 maart 2012 Consultancy.nl

Op 23 maart en 6 april 2012 organiseert trainingsbureau De Oberman Groep een tweedaagse training ‘Duidelijk en Logisch Rapporteren’ voor adviseurs. Centraal in de training staat een methode die oorspronkelijk is ontwikkeld door McKinsey & Co. adviseur Barbara Minto*: piramidaal structureren. Voordelen van deze methode zijn onder meer dat adviezen helder en inzichtelijk worden.

De Oberman Groep is opgericht door Christine Oberman, die in de jaren zeventig samenwerkte met Barbara Minto bij McKinsey. Sindsdien heeft Oberman de methode in Nederland ruim 25 jaar onderwezen. In de afgelopen jaren heeft het trainingsbureau de opleiding verzorgd aan consultants van verschillende adviesbureaus, waaronder Hay Group, IG&H Consulting, Capgemini en Ernst & Young. De trainingen op 23 maart en 6 april worden gegeven door Roy van de Graaf, directeur van Oberman.

Piramidaal structureren
Piramidaal structureren is een van de belangrijkste pijlers van strategische adviezen en leidt volgens analisten tot betere beslissingen en snellere vervolgacties. Zo ziet de klant direct wat de uitkomst is van het onderzoek en profiteert bovendien van een heldere onderbouwing.

Persoonlijke begeleiding
De training van De Oberman Groep voorziet in veel persoonlijke begeleiding. Na een uiteenzetting van de theorie gaan cursisten direct aan de slag, voor een deel met algemene oefeningen, voor een deel met documenten uit hun eigen werkpraktijk. Voorafgaand aan de training sturen cursisten enkele eigen documenten op, zodat de docent voor iedereen oefeningen op maat kan voorbereiden. Tussen de trainingsdagen maken cursisten een huiswerkopdracht.

Inschrijven
Voor meer informatie kunt u mailen naar bureau@obermangroep.nl of contact opnemen met Roy van de Graaf op 06-54230733.

Voor meer informatie over piramidaal structureren bekijk ook het boek ‘De Consultancymethode’ (van ex-BCG consultant Marc Baaij) en de opleiding The Strategy Consultants Approach van de RSM.

Over De Oberman Groep
De Oberman Groep verzorgt al ruim 35 jaar trainingen Duidelijk en Logisch Rapporteren. Het bedrijf is opgericht in de jaren zeventig, door Christine Oberman. Zij werkte bij McKinsey & Company, waar ze de methode leerde van Barbara Minto. In Nederland heeft Christine Oberman de methode ruim 25 jaar onderwezen, waarbij ze heeft laten zien dat het succes ervan toeneemt naarmate meer mensen in een organisatie de methode leren. De meeste trainingen van de Oberman Groep zijn dan ook in-company. Gemiddeld één keer per jaar is er een training met open inschrijving.

*Over Barbara Minto: Na afronding van haar MBA van Harvard Business School eind jaren '60 begon Barbara Minto haar carrière bij McKinsey & Company. Ze was de eerste vrouwelijke consultant in de historie van McKinsey. Begin jaren '70 publiceerde ze het boek 'The Minto Pyramid Principle', waarin zij zich met name richt op probleemoplossingsmethodes en effectief schrijven.

Nieuws

Meer nieuws over