Hay Group: Salarissen stagneren en koopkracht daalt

25 september 2012 Consultancy.nl

De collectieve salarisverhoging in Nederland valt voor 2012 lager uit dan de verwachte inflatie. Zo bedraagt de collectieve salarisverhoging gemiddeld 1%, terwijl de inflatie op ongeveer 2% uitkomt. Doordat de kosten van levensonderhoud verder zullen stijgen, met name door hogere zorg- en pensioenpremies, hogere BTW en hogere accijnzen op alcohol en tabak, daalt de koopkracht met 0,75%. Dit blijkt uit het Compensation Report 2012 van Hay Group.
 
Het onderzoek van het organisatieadviesbureau is gebaseerd op de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van 350.000 medewerkers uit ruim 500 Nederlandse organisaties.
 
Onderhandelen is de trend
Bedrijven staan onder druk en letten steeds meer op kosten, waaronder de loonkosten. Omdat alles duurder wordt, hebben medewerkers in deze tijden behoefte aan een hoger nettoloon. Om loonkosten te beheersen maar medewerkers wel tevreden te houden, wordt er steeds vaker onderhandeld met medewerkers. Anne Branger, Director Productized Services bij Hay Group Nederland: “Onderhandelen is de trend, zowel voor werkgevers als werknemers. Werknemers wisselen secundaire arbeidsvoorwaarden zoals leasebudgetten en bonusregelingen in om het nettoloon niet te laten dalen. Werkgevers kunnen de kosten van arbeidsvoorwaarden op deze manier gelijk houden, terwijl werknemers op korte termijn netto een gelijk salaris ontvangen of er zelfs op vooruitgaan. Hiermee worden secundaire arbeidsvoorwaarden ingewisseld voor loon.”
 
Naast de ontwikkeling van salarisstijgingen, kijken werkgevers steeds vaker naar het rendement op hun loonsom. Hierbij worden factoren als arbeidsproductiviteit, organisatie van het werk, uitvoeringskosten en minder gewaardeerde arbeidsvoorwaarden zorgvuldig bekeken.

Hay Group - Compensation report 2012
 
Laagste loonstijging in retailsector
Het merendeel (65%) van de organisaties hanteert een collectieve verhoging gebaseerd op een CAO in combinatie met een individuele verhoging op basis van prestatie. Het gemiddelde stijgingspercentage van het totaal vast inkomen voor alle organisaties bedraagt 2,6 procent. Branger: “Gekeken per sector realiseert de levensmiddelensector nog een gemiddelde loonstijging van 2,7 procent. De retailsector heeft met 1,7 procent de laagste loonstijging.”

Nieuws