Senior SAP-consultant Christine Keijzer: ‘iQibt is voor mij een fijne kennisbank’

26 april 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Al vanaf het prille begin zit senior SAP-consultant Christine Keijzer in het team van iQibt. Vanuit daar werkt Christine bij Nationale-Nederlanden, waar ze zich bezighoudt met allerlei zaken rondom SAP. Ze vertelt over haar ervaringen en ambities.

Sinds de oprichting in 2010 is de focus van iQibt altijd dezelfde gebleven: het kantoor is gespecialiseerd in SAP. Toch zag Christine het nichebureau in de beginjaren flink veranderen. “Er werd veel opgezet om het in kannen en kruiken te gieten. Als je het vergelijkt met toen, zie je een groot verschil. iQibt is nu een professioneel bedrijf.”

Al die tijd focust ze zich op het SAP CD-stuk. Dit is een submodule van de SAP for Insurance Industry Solution, ook wel bekend onder de afkorting FS-CD. Met deze module kunnen binnenkomende (verzekerings)premiebetalingen en uitgaande betalingen afgehandeld worden.

Christine Keijzer, Senior SAP-consultant, iQibt

Naast SAP CD focust Christine zich ook op SAP FI. “Vanuit Nationale-Nederlanden ben ik bij allebei de processen betrokken. Het leuke aan dit werk is dat je te maken hebt met mensen voor wie je bouwt of met wie je samen bouwt.”

Van handwerk tot automatisering

Hierbij hebben Christine en haar collega’s te maken met een groot proces. “Wij analyseren hetgeen wat de klanten gebruiken en kijken hoe we dit slimmer kunnen aanpassen. Dit kan op veel verschillende manieren.”

Van handwerk tot een geautomatiseerde oplossing – daar werkt Christine altijd naartoe. “Het is heel fijn dat je samen met een klant tot een oplossing kan komen waardoor het werken sneller en gemakkelijker gaat.” 

De vrijheid en de mogelijkheid tot kennisontwikkeling bevalt haar enorm. “Bij Nationale-Nederlanden kun je er zelf voor kiezen om je bezig te houden met nieuwe technieken. Ook al klinkt het heel saai dat ik er al zo lang werk, dat is het zeker niet!”

Veilige thuishaven

Christine prijst de ruimte voor kennisdeling binnen iQibt. Zo horen collega’s van elkaar hoe ze projecten hebben ervaren en wat ze ervan hebben geleerd. Erg belangrijk, zo geeft ze aan. “Het is fijn om met je collega’s te kunnen sparren en op die manier samen te werken. Ze bieden een veilige thuishaven dankzij de kennisbank binnen iQibt.”

Wel hoopt ze samen met haar collega’s dat er nog meer ruimte komt voor kennisdeling. “Kennissessies met SAP-CD-seniors is belangrijk en dat willen we weer gaan opstarten.”

Genoeg plannen

Onlangs ging al wel een andere wens in vervulling. Christine hoopte binnen Nationale-Nederlanden al lange tijd bij te dragen aan een S4/HANA-migratie. Sinds kort kan dit, en daar is ze erg blij mee. “Momenteel zijn we druk bezig om alles voor te bereiden. Het vereist veel kennis, maar dat is juist zo leuk. Aan het einde van het jaar hopen we hiermee klaar te zijn.”

In de toekomst hoopt ze nog meer projecten samen met collega’s van iQibt te mogen draaien. “Als de gelegenheid zich daarvoor uiteraard voordoet. In 2018 heb ik bijvoorbeeld meegedaan aan een ASR-project en dit vond ik erg interessant. Dus, genoeg plannen voor in de toekomst!”