Robin Alma Directeur Groene Hart Ziekenhuis

13 september 2012 Consultancy.nl

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda heeft Roland Berger-adviseur Robin Alma (34) per 1 september benoemd tot de nieuwe Commercieel Directeur. Alma wordt verantwoordelijk voor de verdere uitbreiding van de Commerciële Eenheid van het ziekenhuis.

De Commerciële Eenheid van het Groene Hart Ziekenhuis is verantwoordelijk voor het behalen van voldoende omzet, zodat er kwalitatief hoogwaardige zorg kan worden aangeboden en er kwaliteitsverhogende initiatieven kunnen worden ontwikkeld. Hiertoe onderhandelt de Eenheid bijvoorbeeld met zorgverzekeraars. Robin Alma zei over zijn nieuwe functie: “De patiënt kiest in toenemende mate de zorgaanbieder die bij hem of haar past. Wij willen de patiënt aan ons binden met op de patiënt afgestemde zorgverlening. Voorbeelden hiervan zijn goede informatieverstrekking en het versterken van de samenwerking met de huisartsen.”

Over Robin Alma
Voor zijn huidige positie bij het Groene Hart Ziekenhuis was Robin Alma werkzaam bij Roland Berger Strategy Consultants als Senior Manager. Hij werkte tien jaar als consultant en manager bij het adviesbureau, waar hij onder andere de zorgafdeling van Roland Berger Nederland mede oprichtte en verantwoordelijk was voor de uitbreiding van deze tak. Alma bouwde hierdoor een excellente reputatie op het gebied van zorgadvisering op. Tevens was hij tussen 2004 en 2011 verantwoordelijk voor de jaarlijkse ziekenhuis- en zorgstudie van Roland Berger.

Nieuws