Het verschil maken met technologie: Joke Veenstra start bij Summiteers

31 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Joke Veenstra is weer terug in de consultancy. Na vierenhalf jaar bij ADG sloot ze zich vorige maand aan bij Summiteers. We spraken haar over haar overstap en eerste weken bij het Utrechtse strategie-executiebureau.

Innovatie en strategie. Die twee thema’s lopen als een rode draad door de carrière van Joke Veenstra. Ze begon haar loopbaan bij TwynstraGudde en ontwikkelde zich daarna tot Hoofd Strategie & Innovatie bij ADG dienstengroep, gericht op schoonmaak & facility management en zorg & welzijn.

“Ik hielp de verschillende groepsmaatschappijen van ADG met innovatietrajecten en strategie- en groeivragen. Zo heb ik bijvoorbeeld diverse startups mogen opzetten en begeleiden”, vertelt ze.

Joke Veenstra, Summiteers

Bij ADG lag de nadruk op het introduceren van slimme toepassingen van technologie waarmee de bedrijven binnen de groep “slimmer en sneller kunnen werken”, legt ze uit. “Bijvoorbeeld technologieën als de metaverse of low-codetoepassingen. Een mooie, leerzame en afwisselende rol met 30.000 collega’s in Nederland.”

Na vierenhalve mooie jaren bij ADG was Joke toe aan een volgende stap – én een terugkeer naar de adviesbranche. “Vertrekken bij ADG was moeilijk voor mij, maar ik miste de consultancy. Ik vond het weer tijd om deel uit te maken van een team kenniswerkers en elkaar op de inhoud meer uit te dagen met afwisselende en uitdagende opdrachtgevers.”

Ze sprak met verschillende bureaus. Dat ze uiteindelijk bij Summiteers terechtkwam, was dankzij een opdrachtgever die vol lof was over zijn samenwerking met het kantoor. Al snel was Joke zelf ook enthousiast. “Summiteers is een bedrijf dat zelf nog volop groeit en het mooie van een hechte kleinschalige groep collega’s en strategiewerk kan combineren.”

Bovendien bood Summiteers haar de kans om een eigen propositie te bouwen om technologie meer onderdeel te maken van de strategie van bedrijven. “Workshops om de mogelijkheden van technologie te verkennen voor bijvoorbeeld nieuwe diensten en business- en verdienmodellen zitten dan ook zeker in het vat om voor Summiteers en haar klanten toegevoegde waarde te creëren.”

Inmiddels heeft Joke haar eerste maand achter de rug. “Ik had een vliegende start en mocht gelijk de tweede dag beginnen op een opdracht bij een grote financiële dienstverlener. Dat was voor mij de ultieme manier om zowel Summiteers als mijn nieuwe collega’s goed en snel te leren kennen.”

“Ik ben daar aan de slag gegaan in het Agile@Scale team, bestaande uit Summiteers en collega’s van de klant. Ons doel is om de ontwikkeling van de agile organisatie rondom strategie-executie verder te professionaliseren. Meteen een mooie klus en ongetwijfeld de eerste van vele!”