Plantenwebshop PLNTS neemt Herbie en Bloomique over

28 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Twee maanden na de overname van 123planten.nl heeft plantenwebwinkel PLNTS nu opnieuw een slag geslagen met het inlijven van e-fulfilmentplatform Herbie en diens consumentenlabel Bloomique. De overnamedeal werd begeleid door M&A-experts van Marktlink.

Herbie verkoopt onder een eigen label en via diverse online verkoopkanalen vele verschillende soorten kamer- en tuinplanten. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in de e-fulfilment voor retailers en webshops. Herbie levert een assortiment van meer dan 2.000 kamer- en tuinplanten, rechtstreeks afkomstig van de kweker.

Bloomique, het consumentenlabel van Herbie, is actief in 10 landen. Met dit label, dat klanten voorziet van een breed assortiment aan planten met een kwaliteitsgarantie, neemt Herbie sterke posities in op marktplaatsen als Bol.com en Amazon.

Plantenwebshop PLNTS neemt Herbie en Bloomique over

Middels een buy-and-build-strategie bouwt PLNTS aan een solide groep binnen de online plantenmarkt en aan verdere internationalisering van de organisatie. Onlangs nam het e-commerceplatform voor plantenliefhebbers al 123planten.nl en dochter 123kantoorplanten.nl over, waarmee het een top 5-positie wist in te nemen in de plantenverkoopmarkt. Met de nieuwste overnames versterkt PLNTS die positie verder.

“Ik kijk uit naar komend jaar, waarin wij verdere groei verwachten van ons mooie platform en onze liefde voor planten nog verder kunnen delen. Met onze huidige en toekomstige overnames in een versnipperde markt willen wij verandering brengen”, laat Jesse Mostert van PLNTS weten.

Oud-mede-eigenaar van Herbie, Harm van Dalen, geeft aan: “Veel bedrijven willen graag de logistieke activiteiten rondom de e-fulfilment van groen uitbesteden. Met de toevoeging van Herbie aan het platform van PLNTS maken we optimaal gebruik van de synergie tussen de verschillende bedrijven.”

De deal levert volgens Van Dalen ook kostenefficiëntie en schaalvoordelen op: “Hiermee zijn we nog beter in staat om bestaande én nieuwe retailers inclusief webshops aan te sluiten op het platform van Herbie.”

PLNTS werd bij de overnamedeal begeleid door experts van Marktlink, die het juridische gedeelte van de transactie hebben verzorgd. Ook bij de overname van 123planten.nl werd PLNTS bijgestaan door de M&A-adviseur, die PLNTS onder andere helpt in zijn zoektocht naar nieuwe overnamedoelen die waarde kunnen toevoegen.

Ook Triple Group, een kennis- en netwerkcentrum voor de hortisector, is nauw betrokken bij het uitstippelen van de buy-and-build-strategie van het platform.