Anderson MacGyver staat stil bij tienjarig jubileum

24 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Een bijzonder jubileum voor Anderson MacGyver: volgende maand bestaat het bureau tien jaar. Met ruim zestig adviseurs is het digitaal managementconsultancybureau nog even ambitieus als in het begin.

Anderson MacGyver specialiseert zich in digitale strategie en de uitvoering van digitale veranderprogramma’s. Het bedrijf adviseert senior management bij het ontwerpen en besturen van hun digitale IT-agenda, en bij het slimmer organiseren van organisaties met behulp van digitalisering en data.

Gerard Wijers en Rik Bijmholt, oprichters van het bedrijf, zijn trots op wat er in de eerste tien jaar is bereikt. “Het is mooi om te zien welke impact wij hebben kunnen maken bij klanten als PostNL, Eneco, Univé en de Arbo Unie”, aldus Wijers.

Anderson MacGyver staat stil bij tienjarig jubileum

“Maar er is nog veel te doen”, voegt Bijmholt toe. “We zien dat steeds meer organisaties digitaliseren en dat het steeds sneller gaat. Er is een grote behoefte aan professionele begeleiding.”

Vanuit het kantoor in de binnenstad van IJsselstein bedient Anderson MacGyver opdrachtgevers door het land. Sinds enkele jaren is het bureau ook in het buitenland actief.

“Door onze ervaring met digitale transformaties bij klanten als Eneco en PostNL komen we ook in beeld bij vergelijkbare bedrijven in het buitenland”, zegt Wijers. “We hebben momenteel kantoren in Stockholm (sinds 2019) en Düsseldorf (sinds 2021).”

Als het aan de oprichters ligt zal het daar niet bij blijven. “Voor 2030 is de stip op de horizon vijf of zes vestigingen door Europa”, geven ze aan.

Op 1 april aanstaande gaat de vlag uit bij Anderson MacGyver. Want dan bestaat het bureau precies 10 jaar, wat voor het IJsselsteinse bedrijf reden is voor een feestje. Naast taart en bubbels wordt het monumentale pand aan het Kronenburgplantsoen voor deze gelegenheid in de oranje huiskleuren gestoken.

“In juni vieren we het met al onze relaties,” zegt Wijers. “Dan staat er een feestelijke avond op het programma in het Fulcotheater (in IJsselstein), met (oud) klanten, (oud) medewerkers en leveranciers.”