Talenten van Young Colfield aan de slag bij & Van de Laar

23 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau & Van de Laar en talentontwikkelaar Young Colfield slaan de handen ineen. Samen gaan ze jonge talenten de kans geven om ervaring op te doen als consultant in het publieke domein.

Het in Amsterdam gevestigde Young Colfield biedt traineeshipprogramma’s aan voor jonge talenten met een academische opleiding. Via het tweejarig ‘Talent Program’ maken ze kennis met diverse sectoren en complexe opdrachten en werken ze aan hun (advies)vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

Dankzij de nieuwe samenwerking kunnen de talenten van Young Colfield nu ook opdrachten uitvoeren met en voor & Van de Laar. “De consultancysector is een interessante omgeving voor onze talenten”, zegt Onne Sijbrandij, Manager van Young Colfield. “Het geeft een impuls aan hun adviesvaardigheden. En hun praktijkkennis van organisatieontwikkeling en verandering krijgt een vlucht.”

Talenten van Young Colfield aan de slag bij & Van de Laar

Daarnaast kunnen ze via & Van de Laar werken aan maatschappelijke thema’s, iets dat volgens Sijbrandij steeds belangrijker wordt voor de huidige purpose-gedreven generatie. “Onze talenten willen meer en meer bijdragen aan de wereld van morgen. Impact maken op thema’s als duurzaamheid en kansengelijkheid is wat veel van hen drijft.”

“Dat zijn bij uitstek thema’s waar we dagelijks aan werken”, zegt Stan van de Laar, partner bij & Van de Laar. Het Eindhovense bureau helpt gemeenten onder meer invulling te geven aan hun taken binnen het sociaal domein, het verbeteren van hun bestuurskracht, samenwerkingsverbanden en het vergroten van de regie in belangrijke ketens. Ook provincies, rekenkamers, waterschappen en andere overheidsinstellingen behoren tot de opdrachtgevers.

“In de rol van adviseur, onderzoeker, procesbegeleider of projectleider helpen we onze klanten met organisatieontwikkeling (structuur, sturing, leiderschap, gedrag) en maken we impact op thema’s als jeugdhulp, sociaal domein en klimaat”, zegt Van de Laar.

Over de toegevoegde waarde van de samenwerking met Young Colfield zegt Van de Laar: “Ons bureau bestaat uit een brede laag van medior en senior consultants. Via deze samenwerking voegen we talentvolle junioren met energie, frisse denkpatronen en doekracht toe aan onze dienstverlening. We vinden het ontzettend belangrijk om de creativiteit en energie van jonge talenten te betrekken in onze complexe projecten, op maatschappelijke thema’s van nu en de toekomst.”

Als onderdeel van de samenwerking zal Young Colfield zorgen voor een continue instroom van talenten bij & Van de Laar. De eerste exponent van de samenwerking is inmiddels een feit: trainee Karo Abas begint volgende week maandag aan zijn eerste consultancyopdracht.