Capgemini en DLA Piper ontwikkelen FATCA oplossing

06 september 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Capgemini heeft samen met BPM specialist Pegasystems en advocatenkantoor DLA Piper een compliance-oplossing ontwikkeld voor financiële instellingen die te maken krijgen met de Amerikaanse Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA).
 
FATCA verplicht financiële instellingen om te bepalen of een bankrekening bij een Amerikaans staatsburger hoort, gegevens over dit account door te geven aan de Amerikaanse Internal Revenue Services (IRS) en om mogelijk 30%  belasting aan de VS te betalen over ‘belastingplichtige transacties'. FACTA wordt op 1 januari 2013 van kracht.
 
Huidige systemen niet klaar voor FACTA
De huidige Know Your Customer (KYC)- en antiwitwas-systemen van bedrijven zijn niet klaar voor FATCA. Bovendien zijn de kosten van FATCA-implementatie hoog en zijn on-boarding processen tijdrovend. Met de oplossing willen de partners klanten helpen om hun processen en systemen af te stemmen op de nieuwe regelgeving.
 
Capgemini en Pegasystems zullen gezamenlijk financiële instellingen helpen op het gebied van IT consulting en dienstverlening. DLA Piper zorgt voor de juridische aspecten van de software. Capgemini en DLA Piper zullen samen gegevens van de financiële instelling bekijken, klanten adviseren over uitgebreide FATCA due diligence en compliance met FATCA-regelgeving .
 
Erick Christensen, Hoofd Compliance Practice Noord-Amerika bij Capgemini: "Organisaties zijn op zoek naar totaaloplossingen, die niet alleen efficiency in het on-boardingproces kunnen bieden, maar ook zorgen voor compliance met wereldwijde regelgeving. Ons marktonderzoek laat zien dat op dit moment geen andere oplossing deze volledige service aanbiedt, die niet alleen de door FATCA vereiste implementatie versnelt, maar dit ook grondig doet met kostenvoordelen".