Grant Thornton stelt Marcel Blöte aan als chief executive officer

23 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grant Thornton heeft Marcel Blöte benoemd tot CEO van de Nederlandse organisatie. Hij volgt met ingang van 1 september oudgediende Marcel Welsink op.

Met de keuze voor Marcel Blöte breekt Grant Thornton met een lange traditie. Al decennialang benoemt het accountants- en advieskantoor een CEO vanuit de eigen gelederen, telkens iemand met een zeer lange staat van dienst binnen het kantoor.

Zo werkten de huidige bestuursvoorzitter Marcel Welsink en zijn twee voorgangers Frank Ponsioen en Gerard Mulder alle drie hun hele loopbaan voor Grant Thornton. Promotie naar chief executive officer maakten ze vanuit hun rol in het bestuur.

Grant Thornton stelt Marcel Blote aan als chief executive officer

Inkomend topman Marcel Blöte is juist extern aangetrokken. Momenteel is hij bestuurslid bij branchegenoot Flynth, en in deze hoedanigheid ook lid van de global board van BKR International (Flynth is de Nederlandse member firm van BKR).

Tjark de Lange, voorzitter van de raad van commissarissen, over de keuze voor Blöte: “De opvolging van Marcel als bestuursvoorzitter vereiste een zorgvuldig proces. Voor ons is het van belang dat de kandidaat visie heeft op de toekomst van het beroep, affiniteit heeft met het door ons gekozen marktsegment, maar vooral een sterk verbindende leiderschapsstijl heeft. In Marcel herkennen wij deze aspecten.”

Blöte heeft meer dan 25 jaar ervaring in het audit- en adviesvak. Voor zijn overstap naar Flynth in 2017 werkte hij jarenlang bij KPMG, waar hij uitgroeide tot partner. Vanuit die rol leidde hij complexe en innovatieve advies- en auditprojecten bij zowel nationale als internationale (beursgenoteerde) bedrijven. Ook was hij lid van het managementteam van KPMG Rotterdam/Den Haag.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat Marcel als nieuwe CEO Grant Thornton succesvol zal leiden in de volgende fase van het verstevigen van onze accountancy- en adviesdiensten aan regionale mkb-klanten tot mid-corporates in onze internationale praktijk”, aldus Welsink over zijn opvolger.

Blöte over zijn nieuwe uitdaging: “Grant Thornton is een mensgerichte organisatie met een groot internationaal netwerk. De ambities op het gebied van kwaliteit, thought leadership en groei in zowel de nationale als internationale praktijk spreken mij aan. Ik ben iemand met professionele dienstverlening in het DNA en geloof in ambitie en kracht van samenwerken. Ik kijk ernaar uit om bij Grant Thornton aan de slag te gaan.”