Marktlink haalt ervaren Rabobank-bankiers aan boord

22 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marktlink heeft zijn investeringsmaatschappij uitgebouwd met drie private bankers die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in het bedienen van vermogende particulieren en ondernemers.

Raymond van Erven, William van Galen en Henk van Middendorp maken alle drie de overstap van Rabobank en brengen samen meer dan 75 jaar ervaring met zich mee naar Marktlink Investment Partners.

In hun nieuwe rol bij Marktlink zullen de drie vermogende particulieren, ondernemers en family offices begeleiden bij het maken van de juiste investeringsbesluiten, met de nadruk op de segmenten private equity en durfkapitaal.

William van Galen, Raymond van Erven en Henk van Middendorp

Van Erven en Van Galen waren sinds de jaren negentig als senior wealth manager betrokken bij de Rabobank. Van Middendorp werkte als manager commerciële betrekkingen bij het onderdeel Rabo Schretlen Vermogensmanagement. Alle drie hebben een achtergrond bij Schretlen & Co.

Van Middendorp motiveert namens het drietal de overstap: “In ons werkveld wil je een persoonlijke band opbouwen en samen kijken wat het beste aansluit op de investeringsbehoeften van de klant. Wij voelen ons alle drie ondernemer en het is geweldig om onderdeel te worden van een jong en snelgroeiend bedrijf waar ondernemerschap sterk wordt gestimuleerd en waar persoonlijk contact mogelijk is met een betrokken netwerk.”

Marktlink Investment Partners heeft sinds de lancering zo’n €600 miljoen opgehaald dat via drie fondsen in private equity is geïnvesteerd. “In totaal hebben we nu ongeveer 400 investeerders die hun geld gestoken hebben in zo’n 300 bedrijven”, legt Hylke Hertoghs uit, managing partner van Marktlink Investment Partners.

Ondanks de tragere economische vooruitzichten constateert Marktlink Investment Partners dat er onder vermogende mensen toenemende interesse is in private equity en venture capital. “Deze segmenten maken een steeds groter deel uit van de totale investeringsstrategie”, aldus Hertoghs.

Vermogende particulieren en ondernemers die mee willen doen met Marktlink Investment Partners moeten minimaal €250.000 investeren. Kunnen ze dat op tafel leggen, dan is de kans groot dat ze vanaf 1 april een telefoontje krijgen van nieuwkomers Van Erven, Van Galen of Van Middendorp. “Via persoonlijk contact nemen we de tijd en ruimte om potentiële investeerders te adviseren over passende fondsen”, aldus het drietal.

Hertoghs sluit af: “Wij zijn verheugd dat wij Raymond, William en Henk kunnen toevoegen aan ons team. Zij hebben met hun achtergrond een brede allround expertise rondom het begeleiden van vermogende particulieren en ondernemers. Naast de jarenlange ervaring inzake vermogensvraagstukken en relatiemanagement, brengen ze een groot zakelijk netwerk van vermogende investeerders, family offices en accountants en fiscaaladvieskantoren met zich mee.”