Aggie Hinskens (Möbius) helpt Nederland een stukje verbeteren en groeien

15 maart 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen zomer sloot de ervaren manager en adviseur Aggie Hinskens zich als senior management consultant aan bij Möbius. Waarom stapte ze na vele jaren in de logistiek over naar de adviesbranche? En hoe beviel het eerste halfjaar bij Möbius? We vroegen het aan Aggie.

Het in België, Frankrijk en Nederland gevestigde Möbius helpt organisaties die zich op een kruispunt bevinden in hun levensloop. Denk aan het formuleren van een nieuwe strategie, de ontwikkeling van nieuwe producten, een fusie, overname of decentralisatie.

Waar Aggie Hinskens nieuw is in de adviesbranche, sluit dit nauw aan op waar zij zich de afgelopen 17 jaar mee bezighield. Niet zo gek, als je bedenkt dat ze voornamelijk werkte in de logistiek, een branche die volop in ontwikkeling is, onder invloed van onder meer de stormachtige opkomst van e-commerce. “Ik heb als operationeel en change manager de nodige ervaring in de logistiek en supply chain-sector opgedaan”, vertelt Aggie. 

Aggie Hinskens, Senior Managent Consultant, Möbius

Een kleine greep: in haar 13 jaar bij PostNL was ze onder meer verantwoordelijk voor de monitoring op de klanttevredenheid en kwaliteit van de dienstverlening, voor het ontwerp, de uitvoering en monitoring van het veranderprogramma voor Zuid-Nederland, voor procesimplementatie en -optimalisatie van sorteerprocessen en voor het ontwerp van een nieuw concept-distributienetwerk.

In 2018 stapte Aggie over naar DPD, waar ze naast de dagelijkse aansturing van de bezorging en afhaling van pakketten in Nederland leidinggaf aan een strategisch veranderprogramma. Bij Essent richtte ze zich als intern consultant vervolgens op continue verbetering, waarna ze ad interim een half jaar general manager was bij een familiebedrijf in transport, warehousing en vrachtbemiddeling.

Kennis breder toepassen

Kortom: aan kennis en ervaring rond organisatieverandering geen gebrek bij Aggie, die ook ervaring heeft als coach en in het bezit is van een lean six sigma black belt. “Ik wilde al deze kennis breder kunnen toepassen”, licht ze haar keuze voor de adviesbranche toe. “Ik houd van verandering en afwisseling in mijn werk en daarom is het werken bij een consultant een mooie stap.”

Dat ze koos voor Möbius heeft onder meer te maken met de opdrachtgevers waar het bureau zich op richt. “We bedienen een mooie mix van private klanten en organisaties in het openbaar bestuur, waarmee ik mijn kennis van met name de publieke sector kan vergroten en mijn kennis en netwerk in de private sector kan inzetten”, legt Aggie uit.

Ook de aanpak van Möbius sprak haar aan. “Je krijgt ruimte en vrijheid in de samenwerking met de klant, bij het kiezen van een passende projectaanpak en in het ontwikkelen van je eigen klantportfolio.”

Snel wegwijs

Na haar start in augustus kon Aggie meteen vol aan de slag met klantopdrachten. “Ik ben begonnen met twee projecten in de publieke sector. Het zijn afwisselende opdrachten: het begeleiden van een digitale transformatie bij een waterschap en een gebruikersonderzoek voor een provincie.”

Dankzij deze vliegende start is ze inmiddels al aardig geland binnen Möbius. “Het zorgde meteen voor een steile leercurve wat betreft de werkwijze van Möbius. Daarnaast maakte mijn buddy me snel wegwijs in de organisatie. En ook alle andere collega’s zijn open en behulpzaam – ik kan altijd bij ze terecht met vragen of om te sparren.”

Daarnaast vindt ze het fijn dat haar opdrachten voor publieke opdrachtgevers bijdragen aan de samenleving: “Het is relevant en belangrijk werk. Door deze organisaties inzicht te geven in waar ze staan en wat mogelijke vervolgstappen zijn, help ik Nederland een stukje groeien en verbeteren!”