Cegeka en Inventeers gaan samen Internet of Things-projecten uitvoeren

09 maart 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

IT-dienstverlener Cegeka en ingenieursbureau Inventeers hebben hun krachten gebundeld op het gebied van Internet of Things (IoT). Het eerste project is gericht op het ontwikkelen van een innovatief IoT-platform voor het beheer van binnenwater in Nederland.

Internet of Things (IoT), de technologie die objecten slim aan het internet koppelt, wordt in uiteenlopende sectoren steeds vaker ingezet om bijvoorbeeld kosten te besparen, de productiviteit te verhogen of de dienstverlening te verbeteren.

Het potentieel van de technologie is enorm. Naar schatting zullen dit jaar zo’n 43 miljard apparaten verbonden zijn met het internet – in 2020 waren dat er nog ‘slechts’ 26 miljard.

Cegeka en Inventeers gaan samen Internet of Things-projecten uitvoeren

Organisaties zoeken steeds vaker naar technologiepartners voor het implementeren van IoT-oplossingen. Dat merkt ook ICT-dienstverlener Cegeka. “We zien een groeiende vraag naar IoT-oplossingen gedreven door nieuwe technologie. Overheden, bedrijven en instellingen zien de mogelijkheden om met slimme data hun processen te optimaliseren”, aldus Rob van Kerpel, Directeur Data Solutions bij Cegeka.

Met zo’n 1.450 medewerkers in Nederland, levert Cegeka opdrachtgevers dagelijks end-to-end oplossingen in de domeinen data, applicaties en infrastructuur. De ICT-dienstverlener ondersteunt organisaties bij hun digitale transformaties, zowel met advies als met de implementatie en het beheer van de nieuwste technologieën.

Cegeka | Inventeers

Voor toekomstige IoT-projecten heeft Cegeka nu de handen ineengeslagen met Inventeers. Het ingenieursbureau uit Leiden ontwikkelt innovatieve systemen met behulp van zowel software als hardware. Daarbij treedt het bureau voor zijn opdrachtgevers op als vaste technologiepartner.

“We ontwikkelen en produceren systemen, brainstormen over nieuwe mogelijkheden en stellen gezamenlijk een technologie-roadmap op”, zo schrijft Inventeers op zijn website. Het ingenieursbureau is gespecialiseerd in onder meer software- en sensorontwikkeling, vision-technologie, elektronica-ontwikkeling, industrieel productontwerp, manufacturing services en industrieel Internet of Things.

“Samen creëren we ervaringen die de manier veranderen waarop mens en bedrijf met technologie omgaan.”

“Bij Inventeers zijn we dagelijks bezig met het bedenken en realiseren van oplossingen voor internationaal toonaangevende bedrijven. Met elektronica en embedded software creëren we nieuwe data en inzichten”, legt Jasper Neuteboom uit, Directeur van Inventeers.

Voor de integratie in de bestaande bedrijfsprocessen werkt Inventeers samen met Cegeka. Neuteboom: “Cegeka is een softwarespecialist die innovatieve oplossingen naadloos weet te integreren. Samen met Cegeka bouwen we niet alleen IoT-producten, maar creëren we ervaringen die de manier veranderen waarop mens en bedrijf met technologie omgaan.”

“Met Inventeers hebben we een partner gevonden die de nieuwste technologieën kent en weet toe te passen. Inventeers vult ons perfect aan, waardoor wij samen end-to-end IoT-oplossingen kunnen bieden aan onze klanten”, voegt Van Kerpel toe.

Het eerste concrete project binnen het nieuwe partnership is al bekend: de twee bedrijven gaan samen een innovatief IoT-platform ontwikkelen voor het beheer van binnenwater in Nederland.