Gemeente Amsterdam kiest zes bureaus voor inhuur van juristen

03 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Gemeente Amsterdam heeft na een Europese aanbesteding zes bureaus geselecteerd als voorkeursleveranciers voor de inhuur van juristen.

Voor specialistische en projectmatige vraagstukken, of voor het opvangen van piekvraag, maakt de gemeente al decennia gebruik van een schil van externe juristen. Deze inhuur van juristen wordt georganiseerd via een raamovereenkomst.

Voor de komende twee tot vier jaar zijn raamovereenkomsten afgesloten met Lodewijck Groep, Yacht, Eiffel, Maandag, Brunel en Vanberkel Professionals.

Gemeente Amsterdam kiest zes bureaus voor inhuur van juristen

Deze zes partijen mogen zich de komende jaren exclusieve partners noemen op het gebied van juridische dienstverlening voor onze hoofdstad. Vraagstukken waarvoor ze kunnen worden ingeschakeld variëren van het geven van juridisch advies op het gebied van omgevingsrecht, ruimtelijke ordening en algemeen bestuursrecht, tot het geven van advies rondom geschillen met aannemers of leveranciers.

Ook detacheringsdiensten vallen onder de reikwijdte van de raamovereenkomst. In dit geval worden juristen niet voor projectwerkzaamheden ingevlogen, maar om invulling te geven aan vaste functies op tijdelijke basis.

De mantelovereenkomst bestaat uit drie percelen. De winnaars per perceel:
- Omgevingsrecht: Lodewijck Groep, Yacht, Eiffel, Maandag en Brunel
- Algemeen Bestuursrecht: Lodewijck Groep, Yacht, Eiffel, Maandag en Brunel
- Privaatrecht: Vanberkel Professionals, Eiffel en Brunel

Het contract omvat alle diensten en onderdelen van de gemeente Amsterdam. Bij de gemeente werken ruim 8.000 mensen. Zij zetten zich dagelijks in voor de belangen van bijna 900.000 Amsterdammers en duizenden bedrijven.

Reacties van bureaus

Cees Kraaij, directeur van Lodewijck Groep: “Met de voortzetting van onze samenwerking kan de gemeente Amsterdam blijven vertrouwen op onze vakinhoudelijke kennis en kunde en bieden we mooie opdrachten voor onze specialisten. Vanaf nu is Lodewijck Groep niet enkel raamcontractant op het perceel Omgevingsrecht, maar ook op her perceel algemeen bestuursrecht.”

Sebastiaan de Ruiter, directeur bij Vanberkel Professionals: “We zijn trots dat de gemeente Amsterdam voor onder andere Vanberkel professionals heeft gekozen. Wij kijken ernaar uit om de komende vier jaar de gemeente Amsterdam te ondersteunen bij de uitdagingen binnen het domein privaatrecht.”