Oaklins begeleidt verkoop van DierenDokters aan Britse branchegenoot

17 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Dierenkliniekketen DierenDokters is overgenomen door de grote, Britse branchegenoot VetPartners. Samen willen de twee partners de groei in ons land versnellen. 

Het in 2004 opgerichte DierenDokters bestaat uit een groep intensief samenwerkende dierenklinieken. Onder de gezamenlijke naam DierenDokters leveren de dierenklinieken de hoogst mogelijke kwaliteit veterinaire zorg. DierenDokters telt ongeveer 100 medewerkers, waaronder 29 dierenartsen.

Naast de primaire, diergeneeskundige diensten die DierenDokters levert, is de organisatie ook gespecialiseerd in diverse, complexere veterinaire aandoeningen. Vanuit hun sterke branding-inspanningen, online aanwezigheid, continue controle op de naleving van zorgstandaarden, prijsbewaking en toegewijde focus op klantcommunicatie, heeft DierenDokters de afgelopen jaren een sterke positie in de Nederlandse veterinaire dienstenmarkt weten op te bouwen.

Oaklins begeleidt verkoop van DierenDokters aan Britse branchegenoot

14 DierenDokters vestigingen (focus op de regio Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht) zijn nu onderdeel geworden van het in 2015 opgerichte en Britse VetPartners, een portfoliobedrijf van de Europese participatiemaatschappij BC Partners. Met het inlijven van DierenDokters zet VetPartners voet op de Nederlandse markt en is het – na een recente marktintrede in Portugal – nu in acht Europese landen actief.

VetPartners telt rond de 650 dierenklinieken en ziekenhuizen in heel Europa. Door zich aan te sluiten bij het veel grotere VetPartners zal DierenDokters het aanbod van zijn klinieken verder kunnen verbeteren en zich kunnen blijven richten op het leveren van de best mogelijke zorg aan dieren en hun baasjes.

Zelfde waarden en visie

“Ik geloof dat VetPartners en DierenDokters een perfecte match vormen, omdat we dezelfde waarden delen en dezelfde visie hebben op hoe diergeneeskunde dient te worden toegepast – nu en in de toekomst”, laat Maico Boumans, oprichter van DierenDokters, weten.

Boumans voegt toe: “Net als VetPartners vinden wij het belangrijk om te investeren in het welzijn en de ontwikkeling van mensen, en hen te ontlasten van hun dagelijkse niet-veterinaire taken, zodat zij zich kunnen richten op het leveren van de kwaliteit van zorg die onze patiënten verdienen.”

Jo Malone, chief executive van VetPartners, geeft aan: “We waren al enige tijd geïnteresseerd in uitbreiding naar Nederland en we ontmoetten Maico voor het eerst in 2018. We waren op zoek naar de juiste partner en we geloven dat DierenDokters de juiste fit is voor onze familie van praktijken.”

DierenDokters werd in het dealtraject begeleid door Oaklins, dat financieel M&A-advies leverde aan de Nederlanders. Het Oaklins-team werd geleid door Marc van de Put, Casper Oude Essink, Ruben Knooren en Victor van den Berg.