Van Big Four naar boutique Summiteers: Lars van der Schoot

03 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na het behalen van zijn master trapte Lars van der Schoot in 2017 zijn carrière af bij Big Four-kantoor PwC. Een droomstart voor veel afstudeerders. Eind vorig jaar verliet hij PwC echter voor Summiteers. Niet zo gek, als je bedenkt dat hij zich graag wil storten op strategie-executie – hét specialisme van het Utrechtse boutique adviesbureau. We stelden Lars enkele vragen over zijn overstap.

Hoi Lars! Na 5,5 jaar PwC kies je voor een boutique. Leg uit…

Ik heb met plezier bij PwC gewerkt en het heeft mij veel gebracht. Toch merkte ik op een gegeven moment dat ik behoefte had aan een andere vorm van consulting. Ik wilde mijzelf breed inzetten voor verschillende soorten opdrachtgevers, met verschillende vraagstukken.”

Lars van der Schoot, Management Consultant Summiteers

“Dit kwam voor mij niet langer overeen met het model van PwC, waar men zich toespitst op een sector en een bepaald type vraagstukken/opdrachten. Daarnaast was ik ook benieuwd naar de cultuur van een boutique in vergelijking met een grote corporate.”

“Ik raakte in gesprek met een Summiteer op een feestje en werd enthousiast van zijn verhalen. Na een nadere kennismaking was duidelijk dat er een klik was en niet veel later volgde mijn overstap.”

Welke ervaring neem je mee naar je nieuwe rol?

“Ik heb een brede ervaring opgebouwd, voornamelijk rond klantbediening, procesarchitectuur, operating models en transformatie/implementatie. En dan met name in de financiële sector. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een strategie voor klantbediening en ecosysteem-businessmodellen, procesarchitectuur in context van het operating model, way of working voor een IT-implementatie en het opzetten van een KYC-remediatie-organisatie.”

Op wat voor thema’s ga je je richten bij Summiteers?

“Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan met strategie-executie. Dat begint bij het scherpstellen van de strategie, vervolgens het definiëren van een oplossingsrichting of ‘to-be state’ en de opdrachtgever begeleiden bij de implementatie. Zo komen voor mij strategie, organisatie en transformatie samen.”

Tot slot: Summiteers is sinds 2021 officieel een ‘Great Place to Work’. Waar merk je dit tot nu toe het meest aan?

“De relatie tussen de collega’s. Iedereen is heel open naar elkaar, vriendelijk en staat voor elkaar klaar!”