‘Mijn eerste maanden bij HillFive zijn in vogelvlucht voorbij gegaan’

06 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Toen Luc den Otter zich eind vorig jaar aansloot bij HillFive, had hij hoge verwachtingen van zijn startersbaan in de consultancy. Hoe heeft hij de afgelopen twee maanden daadwerkelijk ervaren?

Na het afronden van zijn master Strategic Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam was het voor Luc overduidelijk dat hij de consultancy in wilde. “Met de combinatie van complexe verandervraagstukken en prestatie- en verandermanagement die HillFive als expertise heeft, was de keuze voor mij snel gemaakt”, blikt hij terug op zijn besluit.

“Ik viel eigenlijk meteen met m’n neus in de boter”, vertelt hij met een glimlach. Want waar veel nieuwe young professionals bij andere adviesbureaus eerst een gewenningsperiode nodig hebben om te acclimatiseren of ‘op de bank’ zitten, “werd ik op mijn tweede dag gelijk meegenomen door een collega naar een van onze klanten.”

Luc den Otter bij een klant van HillFive

“De klant is een groot productiebedrijf met tientallen fabrieken in zowel Europa als Noord Amerika”, vervolgt Luc. “Het was voor mij de eerste keer dat ik een kijkje kreeg in een grote fabriek waar miljoenen producten dagelijks worden geproduceerd. Zo kreeg ik gelijk meer gevoel bij wat voor klanten HillFive bedient en wat voor soort projecten wij uitvoeren.”

Een dag later ging Luc van de wereld van productie naar energie. “Ik werd meegenomen naar een energiecentrale. Ook hier had ik nog geen concreet beeld van. Het was erg indrukwekkend om mee te mogen maken.”

Persoonlijke relatie opbouwen

Naast deze praktische, hands-on manier van onboarden was er nog een aspect dat hem zeer goed beviel: de persoonlijke relatie die hij kon opbouwen met collega’s. “Naast het feit dat ik beter inzicht kreeg in wat voor werkzaamheden wij als HillFive uitvoeren, was ik ook gelijk op stap met ervaren collega’s waar ik allerlei vragen aan kon stellen. Juist deze informele momenten zorgden ervoor dat ik me snel op mijn plek voelde.”

Tijdens zijn sollicitatiegesprekken viel het hem op hoe persoonlijke aandacht centraal staat bij HillFive”, legt Luc uit. “Dat was ook een van de redenen waarom ik voor HillFive heb gekozen. Nu kan ik ook vaststellen dat dat echt kenmerkend is voor de sfeer die er is.”

Als kers op de taart hoorde Luc aan het eind van zijn eerste week dat hij al direct ging starten met een opdracht. “Ik kon aansluiten bij een project bij een productiebedrijf, waar we helpen met het verbeteren van het ‘Order to Cash’-proces.”

Waar hij concreet aan meewerkt? “We veranderen en optimaliseren interne processen, we formaliseren werkstandaarden en passen rollen & verantwoordelijkheden aan. Dit allemaal om te zorgen dat onze klant betrouwbaarder wordt als leverancier.”

Direct ervaring opdoen

Naast het inhoudelijke gedeelte van het project, is het voor Luc als starter “vooral heel waardevol om direct al ervaring op te doen binnen zo’n groot corporate bedrijf”, vervolgt Luc. “Het ontwikkelen van mijn organisatiekennis is de hoofdreden geweest om in de consultancy te gaan werken. Nu merk ik ook dat juist de dynamiek en cultuur van een organisatie mijn werk leuk en uitdagend maken. Deze kenmerken zijn immers onlosmakelijk verbonden aan het succes van ons project.”

Luc brengt momenteel tussen de drie tot vier dagen door op zijn klantopdracht. Daarnaast richt hij zich de rest van de tijd op interne werkzaamheden. “Dit is voor een starter als mezelf een goede balans. Op deze manier heb ik voldoende tijd om vertrouwd te raken met de methodieken die wij vaak bij klantcases gebruiken. Bovendien staat persoonlijke ontwikkeling centraal binnen HillFive en ben ik afgelopen maand begonnen met een traineeship.”

“Zo zijn mijn eerste twee maanden in vogelvlucht voorbij gegaan en zit ik goed op mijn plek bij HillFive”, sluit Luc af.