Capgemini gaat Mijnpensioenoverzicht.nl doorontwikkelen

06 februari 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Stichting Pensioenregister heeft Capgemini als partner geselecteerd voor de verdere ontwikkeling van Mijnpensioenoverzicht.nl.

Mijnpensioenoverzicht.nl werd bijna vijftien jaar geleden gelanceerd met als doel alle werkenden in Nederland te voorzien van een overzicht van hun AOW en pensioen.

Het platform werd in 2009 oorspronkelijk gebouwd door Atos, en heeft in de onderliggende periode verschillende upgrades en uitbreidingen gekregen. Tot en met 2018 was Atos verantwoordelijk voor de IT-ontwikkeling, de afgelopen jaren nam Cognizant het stokje over, en de komende jaren wordt deze verantwoordelijkheid belegd bij Capgemini.

“We waren op zoek naar een nieuwe ICT-partner”, zegt Stefan Taubert, Directeur Bestuursbureau van Stichting Pensioenregister (het contract met Cognizant liep af op 31 december 2022). “Tijdens het selectieproces hebben wij ervaren dat Capgemini een grote deskundigheid heeft binnen het pensioendomein en het potentieel rond Mijnpensioenoverzicht.nl. Dit was voor ons een belangrijke motivatie om met Capgemini in zee te gaan.”

De switch van IT-leverancier betekent overigens niet dat de samenwerking met Cognizant niet op rolletjes zou lopen, vult Taubert aan. “Deze verliep de afgelopen jaren prima. Maar het is beleid om na een aantal jaren een nieuwe aanbesteding uit te schrijven voor de IT-partner. En die won Capgemini ditmaal.”

Stefan van Alen, die leiding geeft aan de Financial Services-praktijk bij Capgemini, zegt: “We zijn trots om met Stichting Pensioenregister samen te werken aan dit project om meer waarde en verbeterd gemak te leveren voor burgers met pensioenaanspraken.”

“Met onze diepgaande expertise in de pensioensector en cloud-platforms [Mijnpensioenoverzicht.nl draait in de Azure-cloud] en een focus op innovatie, zijn we ervan overtuigd dat we waarde voor Stichting Pensioenregister zullen creëren.”

Naast het doorontwikkelen van Mijnpensioenoverzicht.nl krijgt Capgemini ook de verantwoordelijkheid voor het beheer van het platform.

Het contract heeft een looptijd van vijf jaar. Financiële details rondom de deal zijn niet bekendgemaakt.