Valcon promoveert 150+ collega’s in Nederland en Europa

27 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Valcon heeft 2023 afgetrapt met meer dan 150 promoties, een recordaantaal voor het Europese management en technology consultancykantoor.

Het grote aantal promoties is een gevolg van de sterke resultaten die Valcon in 2022 heeft laten zien. Afgelopen jaar wist het bureau met dubbele cijfers te groeien en heeft het zijn personeelsbestand uitgebreid naar meer dan 1.500 medewerkers. Een aanzienlijk deel van de groei is door overnames tot stand gekomen – zo kocht Valcon Typeqast in Oost-Europa en voegde het in het Verenigd Koninkrijk P2 Consulting toe aan zijn gelederen.

“Het succes van ons bedrijf is gebaseerd op onze mensen, zij vormen de levensader van onze organisatie”, laat Geert van den Goor, CEO van Valcon, weten. “Deze promoties van onze consultants, technologen en data-experts komen voort uit de sterke groei van onze organisatie en zijn uiteraard volkomen verdiend.”

Valcon promoveert 150+ collega's in Nederland en Europa

De meeste promoties hebben plaatsgevonden in Nederland, waar 109 professionals het jaar in een hogere functie mochten beginnen (uiteraard ook met een hoger salaris). In het Verenigd Koninkrijk werden 24 promoties doorgevoerd, terwijl er in Scandinavië 17 medewerkers een promotie kregen. En ook in Duitsland en Oost-Europa (Kroatië, Servië en Roemenië) waren er enkele promoties.

Binnen Valcon kregen 70+ collega’s actief in de consulting business line een promotie, binnen de data-afdeling en de technologie-praktijk vonden er respectievelijk 48 en 27 promoties plaats. Over de drie divisies heen traden bovendien negen medewerkers toe tot het partnerschap.

“Uiteindelijk streven we ernaar om de gelukkigste gemeenschap van consultants te creëren. Daarom is personeelsontwikkeling voor ons een belangrijk aandachtspunt. Wij luisteren naar de ambities van onze mensen en zetten de juiste stappen om hen te helpen hun doelen te bereiken. Dit betekent ook dat het erkennen van hun prestaties van vitaal belang is. We zijn dan ook verheugd dat zoveel collega's hun groeiverhaal bij ons voortzetten.”

Het groeiverhaal van Valcon als organisatie voert terug naar 2019, toen Waterland een buy-and-build strategie in gang zette met het Nederlandse adviesbureau First Consulting. In het jaar daarop werden de krachten gebundeld met het Scandinavische adviesbureau, waarna de groep weer een jaar later (2021) de rebranding naar Valcon voltooide.