Bianca van Zijderveld maakt overstap naar Accuracy

17 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accuracy heeft zijn team in ons land versterkt met Bianca van Zijderveld, die de overstap maakt vanuit een Big Four-kantoor.

Bij Accuracy wordt Bianca onderdeel van het Transactions-team. In haar rol als Senior Manager richt ze zich op het verder ontwikkelen van de commercial due diligence-activiteiten van het Amsterdamse kantoor. “Daarnaast zal ik me focussen op overname- en strategieprojecten binnen de energiesector.”

Ervaring in het fusie- en overnamevak deed Bianca hiervoor op bij PwC en TenneT. Ze koos voor de switch naar Accuracy vanwege de “sterke staat van dienst binnen de markt” en het “meer kleinschalige karakter” van het M&A-advieskantoor.

Bianca van Zijderveld, Senior Manager, Accuracy

Gedurende haar elf jaar bij TenneT werkte Bianca aan uiteenlopende projecten op het gebied van business development en transacties. “Dit varieerde van verschillende equity financing-projecten om onder meer de ontwikkeling van het Duitse offshore-net te financieren tot het opzetten van business cases om meer flexibiliteit te creëren op het elektriciteitsnet, zoals batterijen.”

“Ook ontwikkelde ik business cases voor internationale onderzeese hoogspanningsverbindingen van TenneT. Daarnaast ondersteunde ik de dochterbedrijven NOVEC en Relined bij M&A-gerelateerde projecten op het gebied van telecommunicatie en glasvezel.”

In 2021 maakte ze de overstap naar PwC. “Bij Deals Strategy kon ik mijn kennis van de energiesector combineren met strategy consulting en het uitvoeren van commercial due diligence-projecten voor verschillende (internationale) klanten. Mijn focus lag hierbij op energieprojecten, zoals bijvoorbeeld het ontwikkelen van een business case voor een virtual power plant of een buy-side deal voor een bedrijf in elektrische laadpalen.”

“Het was een waardevolle tijd, en ik kijk ernaar uit om bij Accuracy mijn opgedane ervaring toe te passen bij het adviseren van onze klanten”, besluit Bianca.

Accuracy telt wereldwijd meer dan 470 professionals, verspreid over 17 kantoren in Europa, Amerika, Azië en Afrika. Het Nederlandse kantoor zag in 2007 het levenslicht en bestaat uit een team van ruim 25 consultants.