Mentha neemt meerderheidsbelang in Amsterdam Data Collective

13 december 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Private equity-maatschappij Mentha heeft een meerderheidsbelang genomen in Amsterdam Data Collective, een snelgroeiend data science consultancybureau met rond de 80 medewerkers.

Amsterdam Data Collective richt zich sinds 2017 op het datagedreven maken van organisaties, met name binnen de financiële sector, de zorg en het publieke domein. In de vijf jaar na zijn oprichting heeft het bedrijf uit Amsterdam zijn team uitgegroeid tot 80 medewerkers, verspreid over kantoren in Nederland en Denemarken (klein team).

Onder de vleugels van Mentha, dat de afgelopen jaren tal van middelgrote Nederlandse organisaties heeft geholpen met opschaling, denkt Amsterdam Data Collective zijn groei te kunnen versnellen.

Mentha neemt meerderheidsbelang in Amsterdam Data Collective

Rik van der Woerdt, CEO van Amsterdam Data Collective: “Mentha heeft veel ervaring met internationale buy-and-build-strategieën en beschikt over aanvullende expertise en executiekracht om onze groeiplannen te ondersteunen.”

Dirk Vriend, Investment Director van Mentha, zegt over de samenwerking: “Samen met het ondernemende team van Amsterdam Data Collective verwachten we hun sterke groeitraject voort te zetten door het aantrekken en behouden van talent, het bieden van innovatieve geïntegreerde data science oplossingen aan haar klanten en de uitrol van een internationale buy-&-build strategie.”

De buy-&-build strategie zal zich aanvankelijk richten op de Scandinavische markt, waar Amsterdam Data Collective sinds vorig jaar al actief is. Daarna komen ook andere landen in het vizier.

Amsterdam Data Collective is afgelopen jaar door het FD uitgeroepen tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Niet veel later is het bureau ook verkozen tot een van de leidende data science adviesbureaus van ons land.