BMC sluit partnership met cyberveiligheidsspecialist StackSecure

13 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau BMC is een samenwerking gestart met StackSecure – een bedrijf dat is gespecialiseerd in cyberveiligheid.

StackSecure richt zich op het menselijke aspect van cybersecurity, zegt René Geenen, medeoprichter van het bedrijf. “Natuurlijk dek je cyberrisico’s deels af met software. Maar om je organisatie echt weerbaar te maken tegen cybercrime, moet je ook zorgen voor meer bewustzijn en kennis bij je medewerkers.”

Om dit te realiseren binnen organisaties, ontwikkelde het bedrijf een speciaal platform dat luistert naar de naam StackAware. “Op ons platform informeren we medewerkers over cyberrisico’s, onder andere middels interactieve cursussen en video’s. Ook leren ze welke maatregelen ze zelf kunnen nemen”, aldus Geenen.

BMC sluit partnerschap met cyberveiligheidsspecialist StackSecure

Bij BMC, een consultant binnen de publieke sector, staat het vraagstuk cybersecurity steevast hoog op de agenda. “We merken dat onze klanten steeds meer behoefte hebben aan extra kennis over cyberveiligheid en -criminaliteit”, zegt Amy den Broeder, directeur van de Data & Cybersecurity-praktijk van het adviesbureau. “Daarom zijn we een partnerschap aangegaan met StackSecure.”

De samenwerking koppelt de sector- en klantkennis van BMC aan het StackAware-platform. Den Broeder: “Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze klanten een volledig bewustwordings- en opleidingsprogramma op het gebied van digitale informatiebeveiliging aanbieden.”

“En omdat de professionals van BMC weten wat er bij hun klanten speelt, hebben ze ook een belangrijke adviserende rol bij het inrichten van het StackAware-platform bij deze organisaties”, voegt Geenen toe.

Hij doelt daarmee ook op het feit dat de BMC-adviseurs kunnen helpen om het StackAware-platform te verbeteren. “Ze staan midden in de klantorganisatie en kunnen daardoor waardevolle feedback verzamelen. Dit is vitale informatie waarmee wij StackAware kunnen verfijnen.”

Uitgebreide dienstverlening

Het StackAware-platform biedt verder ook tools die het gedrag van medewerkers in kaart brengen. Daarnaast kan StackSecure de opgedane vaardigheden van de medewerkers met behulp van gesimuleerde cyberaanvallen in de praktijk testen. Waarmee inzichtelijk wordt hoe een organisatie er precies voor staat.

“Omdat we al deze tools organisatiebreed inzetten, werken we aan bewustzijn, vergroten we kennis en zorgen we voor een gedragsverandering binnen de gehele organisatie”, laat Den Broeder weten. “Met dit partnership kunnen we het security awareness-niveau van onze klanten structureel verhogen.”

Populaire zet

Met als doel integraler in te spelen op de groeiende vraag naar cybersecurity expertise, schieten samenwerkingen tussen adviesbureaus en IT-specialisten als paddenstoelen uit de grond.

Zo sloot Big Four-kantoor KPMG onlangs een partnerschap met AI-cyberveiligheidsspecialist Vectra, een Amerikaanse partij die sterk is in het vroegtijdig identificeren van cyberrisico’s. En vorig jaar sloten de consultancypraktijken van Cegeka en Ordina samenwerkingsverbanden af met Arda en Tanium. En de bekende Nederlandse cybercrime-specialist Fox-IT werkt al jaren nauw samen met Aon.