Cegeka en Arda tuigen samen security awareness-programma op

31 maart 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Cegeka en Arda hebben samen een security awareness-programma opgetuigd. Met het programma zetten de twee partners in op het bestrijden van cybercrime en het verhogen van het bewustzijn, met name onder medewerkers van organisaties.

Met de huidige intensiteit en risico’s van cyberaanvallen is het van groot belang dat medewerkers binnen organisaties weerbaar gemaakt worden tegen cybercrime, stellen ICT-dienstverlener Cegeka en Arda, een aanbieder van online trainingen op het gebied van cybersecurity.

Uit onderzoek van Arda blijkt dat medewerkers in ruim 90% van alle cyberaanvallen de zwakke schakel in de verdedigingslinie vormen die criminelen in staat stelt succesvol binnen te dringen in de IT-systemen van een organisatie, een conclusie die in lijn is met eerder onderzoek.

Cegeka en Arda tuigen samen security awareness programma op

“Het menselijk aspect speelt een grote rol in de bescherming van een organisatie tegen cyberaanvallen”, vertelt Eric Goosen, Sales Manager Cyber Security bij Cegeka, met ruim 3.000 medewerkers een van de grootste ICT-dienstverleners in ons land.   

De noodzaak om medewerkers weerbaarder te maken tegen cybercrime lijkt de laatste jaren evident, want cybercriminaliteit is ‘big business’ en vormt zowel voor het bedrijfsleven als afzonderlijke burgers een aanzienlijk risico. Het nemen van de juiste cybermaatregelen kan dan ook veel ellende voorkomen. Toch blijkt de afgelopen jaren dat vooralsnog veel organisaties hun cyberveiligheid niet op orde hebben.    

Bewustzijn creëren

Om zoveel mogelijk bewustzijn onder medewerkers van bedrijven te creëren hebben Cegeka en Arda nu hun krachten gebundeld. Samen zijn ze een partnership aangegaan en hebben een meerjarig security awareness-programma ontwikkeld. “Wij zijn erg trots op de samenwerking met Cegeka en zien veel mogelijkheden om met elkaar klanten optimaal te bedienen”, laat Maarten van den Heuvel weten, de oprichter van Arda. 

“De snelheid zit er al goed in”, vertelt hij. “De eerste gezamenlijke projecten worden volgende maand al getekend. Ook zijn er tal van concepten die wij gezamenlijk het komende jaar willen uitrollen, daar kijken wij erg naar uit.”Maarten van den Heuvel (oprichter Arda) en Eric Goosen (Sales Manager Cyber Security, Cegeka)

“Het is van vitaal belang dat werknemers goed uitgerust zijn met alle kennis en vaardigheden die zij nodig hebben om de organisatie te beschermen tegen cybercriminaliteit”, vult Goosen aan. “Samen met Arda geven wij invulling aan dit vraagstuk.”

De samenwerking past bovendien bij Cegeka’s ambitie om uit te groeien tot een “leidende strategische partner op alle vlakken van cybersecurity”, zo valt te lezen in een persverklaring. Ook kan Cegeka nu nog beter “inspelen op de groeiende behoefte aan security awareness-programma’s”.

Naast het online leerplatform van Arda biedt Cegeka ondersteuning in de vorm van adoptie om de cruciale stap naar verandering mogelijk te maken.

De Cyber Security-divisie van Cegeka helpt klanten met hun cyberweerbaarheid door een “continu proces van beveiligingsverbetering en -aanpassing, managed security-oplossingen en security-advies”. De praktijk staat onder leiding van Frank Voskeuil.