Frank Voskeuil leidt Cyber Security-divisie van Cegeka

03 februari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ICT-dienstverlener Cegeka heeft ervaren ondernemer en voormalig KPMG-senior manager Frank Voskeuil benoemd tot de nieuwe divisiedirecteur van zijn Cyber Security-praktijk.

“Met de kennis en ervaring die Frank Voskeuil meebrengt, ben ik ervan overtuigd dat hij de juiste man is om deze divisie in Nederland te leiden”, vertelt Karim Henkens, Managing Director Cegeka Nederland, DACH & Nordics.

Frank Voskeuil is aangesteld op een moment dat cybersecurity en risk management belangrijker zijn dan ooit. Volgens Henkens tonen recente voorbeelden van datalekken, phishing en ransomware aan dat cybersecurity niet meer weg te denken is uit onze samenleving.Frank Voskeuil, Division Director Security, Cegeka

“Met de positie die Cegeka inneemt als end-to-end digitaliseringspartner in Nederland, investeren wij ook in hoogwaardige diensten op het gebied van security”, legt Henkens uit. “Daarbij kijken wij breder dan alleen compliance-vraagstukken. Alles wat er nodig is om netwerken, systemen en de mensen die ze gebruiken veilig te laten werken is daarin van belang.”

Veiligheid voorop

En dat is precies waar Voskeuil zich als divisiedirecteur Cyber Security op zal gaan richten. Cegeka ondersteunt klanten bij hun cyber resilience, om op basis van risico-inschatting de juiste stappen te nemen en te groeien in volwassenheid op dit gebied, alles tegen een achtergrond van governance en compliance.

“De wereld van onze klanten verandert in rap tempo. Wetgeving wordt steeds strikter en IT-systemen complexer. Gebruikers willen meer vrijheden en gemak zoals Bring Your Own Device (BYOD) en thuiswerken, wat door COVID-19 in sommige gevallen zelfs verplicht is geworden”, legt Voskeuil uit.

Ondertussen worden “bedreigingen van binnen en buiten de organisatie om de continuïteit van de organisatie en haar data-integriteit te verstoren steeds groter en reëler”, stelt hij. “Dit stelt onze opdrachtgevers voor grote uitdagingen, juist ook op (Cyber) Security-vlak.”

Ervaren Risk & Regulatory  expert

Voskeuil neemt jarenlange management- en risk ervaring mee naar Cegeka, onder meer opgedaan bij KPMG. In 2011 sloot hij zich als Senior Manager aan bij het Big Four-kantoor om vervolgens door te groeien naar de rol van Trusted Advisor.

Bij KPMG, waar Voskeuil de afgelopen negen jaar werkzaam was, lag zijn focus vooral op het Risk & Regulatory-domein, een segment dat ook preventieve en reactieve forensische dienstverlening op het gebied van cybersecurity beslaat. Als adviseur heeft Voskeuil tal van organisaties in uiteenlopende sectoren en in binnen- en buitenland mogen bijstaan met Risk & Regulatory-diensten en -oplossingen.

Ondernemerschap

Zijn keuze  om zich destijds aan te sluiten bij KPMG kwam niet uit de lucht vallen. Voorafgaande aan 2011 leidde Voskeuil zijn eigen advieskantoor – Grafimedia – gericht op de Nederlandse grafische industrie, dat in 2011 werd overgenomen door KPMG.

“Naast mijn eigen bedrijf heb ik in multidisciplinaire teams over de hele wereld gewerkt aan de verkoop van innovatieve en complexe diensten en oplossingen aan bedrijven, financiële instellingen en de publieke sector”, schrijft Voskeuil op zijn LinkedIn-pagina.

In zijn vroege loopbaan vervulde hij enkele jaren (commerciële) directeursrollen bij enkele grafische bedrijven. Ook was hij enige tijd werkzaam als Alliance Director Nederland voor IBM.

Voskeuil kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging bij Cegeka: “Ik zie een trend waarbij bedrijven met een gezonde en gebalanceerde risk appetite ‘value for money’ willen. Hierbij gaan standaardisering, automatisering en kunstmatige intelligentie een belangrijke rol spelen, zaken waarvan Cegeka als end-to-end provider diepgaande kennis heeft en inmiddels veel ervaring mee heeft opgedaan. Ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking met bestaande en nieuwe relaties op dit gebied!”