Infosys en Clear2Pay deal op het laatst afgeblazen

02 augustus 2012 Consultancy.nl

IT-dienstverlener Infosys was in de maand juni enkele uren verwijderd van een overname van de Belgische paymentsspecialist Clear2Pay. De IT-gigant besloot op het laatste moment om af te zien van de acquisitie na een onverwacht geschil over de overnameprijs. De Indiase partij was bereid om ruim een half miljard dollar te betalen voor Clear2Pay, maar toen de Belgen hun vraagprijs op het laatste moment met miljoenen verhoogden werd de deal afgebroken. Dat heeft een betrokkene gelekt aan de Indiase krant Times of India.

Infosy benaderde Clear2Pay in het eerste kwartaal van dit jaar. Na een gedetailleerde due diligence was het Indiase bedrijf “overtuigd van de waarde van Clear2Pays financiële positie, intellectuele eigendom, product suite, klantenbestand en management”, aldus de bron. De partijen besloten zich samen te voegen, waarna in juni meerdere ontmoetingen plaatsvonden in zowel België als India door leidinggevenden en dealmakers. Het Indiase dealteam werd geleid door Infosys-CEO Shibulal en CFO Balakrishnan.

infosys - clear2pay

Geschiedenis herhaalt zich
Het is niet de eerste keer dat Infosys naast een grote deal grijpt. In 2008 stond de firma op het punt om de Engelse softwareadviesspecialist Axon te kopen voor £407 miljoen. Een week nadat zijn intentie bekend was gemaakt deed concurrent HCL een tegenbod van £441 miljoen. Infosys weigerde om in een biedingstrijd te stappen en werd door velen bekritiseerd omdat het Indiase bedrijf niet bereid was de competitie met HCL aan te gaan, terwijl het een veruit superieure financiële positie had.

Overname van Lodestone Management Consultants?
Infosys probeert zijn invloed in Europa te vergroten door acquisities in diverse Europese markten. Volgens mediaberichten in Zwitserland heeft Infosys onlangs ongeveer $300 miljoen geboden voor het Zwitserse adviesbureau Lodestone Management Consultants.

Nieuws