‘Echt impact maken’: Nabeel Siddiqie over zijn Rotterdamse reis met Sia Partners

19 januari 2023 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In november opende Sia Partners in Rotterdam zijn tweede Nederlandse kantoor. De nieuwe vestiging wordt geleid door Nabeel Siddiqie. We spraken hem over zijn nieuwe rol, zijn keuze voor Sia Partners en zijn ambities voor het nieuwe kantoor.

Nabeel Siddiqie is een geboren Rotterdammer. En een lichtend voorbeeld van het harde werken waar de Maasstad om bekendstaat: hij begon op de mavo en voltooide daarna het mbo, hbo én een master Economie en ICT aan de Erasmus Universiteit, waar hij vervolgens ook nog een executive master IT auditing deed.

Het grootste deel van zijn werkzame leven bracht hij door bij PwC (zevenenhalf jaar) en Deloitte (vier jaar), waar hij zich specialiseerde in risico en cyberveiligheid. “Ik begon mijn carrière bij een Big Four en ben er uitgegroeid tot een volwassen professional”, vat Siddiqie het kort samen.

Nabeel Siddiqie, Sia Partners

Begin 2019 stapte hij over naar DXC Technology, een wereldwijde ICT-dienstverlener. “Ik koos voor een grote system integrator om ook ervaring op te doen in die kant van de business, waar consulting een stukje van een grotere puzzel vormt.”

Siddiqie kreeg de kans een consultingpraktijk op te bouwen, maar gaandeweg merkte hij dat het puzzelstukje ‘consulting’ in de wereld van system integrators wel érg klein was. “Daardoor is er ook minder aandacht voor en wordt het nooit echt een strategische pijler.”

Dus besloot hij op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Die heeft hij nu gevonden bij Sia Partners, een snelgroeiend adviesbureau dat zich met onder meer de inzet van designcapaciteiten en kunstmatige intelligentie profileert als een ‘next generation’ managementconsultancy.

“Het zou vrij makkelijk zijn geweest om terug te keren naar de Big Four, maar Sia Partners sprak me onmiddellijk aan”, vertelt Siddiqie. “De missie, de aandacht voor duurzaamheid – ik voelde dat mijn eigen kernwaarden echt resoneren met waar Sia Partners voor staat: echt impact maken in de maatschappij met onze ‘consulting for good’-principes.”

Iets vanuit het niets

En dan bood het bureau ook nog de unieke mogelijkheid om mee te bouwen aan het nieuwe kantoor in Rotterdam. “Dit geeft me de kans om iets vanuit het niets te te creëren in mijn eigen visie. En dat bij een organisatie met een bewezen werkmethode en een solide klantenbestand, en met een mandaat en ondersteuning om successen te behalen.”

“Ik voelde dat mijn eigen kernwaarden echt resoneren met waar Sia Partners voor staat.”

Daarbij kunnen Siddiqie en zijn team voortbouwen op de brede expertise van het mondiale Sia Partners-netwerk, legt hij uit. “Dankzij onze wereldwijde aanwezigheid en expertise in meer dan 40 sectoren en diensten kunnen wij onze klanten ondersteunen om hun activiteiten te verbeteren.”

“Wij begeleiden hun projecten en initiatieven in strategie, bedrijfstransformatie, IT & digitale strategie, cybersecurity, resilience en data science. Verder integreren we, als pionier van consulting 4.0, AI in onze oplossingen.”

“Met mijn kennis en ervaring zal ik me, naast de groei van onze aanwezigheid in Rotterdam, bezighouden met onze CIO advisory-, cybersecurity- en resilience-diensten. We hebben al een zeer compleet wereldwijd aanbod op het gebied van CIO advisory, cyber risk, compliance, strategie, resilience en operations, ondersteund door de training en awareness-diensten in ons Sia Cyber Institute.”

De daad bij het woord voegen

Met deze en andere diensten zet Sia Partners zich niet enkel in om opdrachtgevers succesvoller te maken, maar ook om de wereld vooruit te helpen. Ook hierin herkent Siddiqie veel van zichzelf.

“Ik geloof sterk dat je op een bepaald moment in je carrière niet simpelweg op zoek bent naar een andere baan met een beter salaris en betere benefits – wat op zich natuurlijk valide motivaties kunnen zijn –, maar naar een werkplek waar de visie en missie van de organisatie resoneert met je eigen persoonlijke normen en overtuigingen”, legt hij uit.

“Het was een reis waar ik geen nee tegen kon zeggen.”

“Sia Partners praat niet alleen over onderwerpen als diversiteit en inclusie, klimaatverandering en duurzaamheid, maar voegt de daad bij het woord en is een voorloper. We streven niet alleen naar meer diversiteit, inclusie en – nog belangrijker – vertegenwoordiging in het personeelsbestand; wij bieden deze diensten ook aan onze klanten om hen te helpen door deze soms uitdagende onderwerpen te navigeren.”

Daarin gaat Sia Partners ook voorop door zelf het goede voorbeeld te geven. “Zo zijn we ons wagenpark volledig aan het elektrificeren en bieden we onze mensen flexibele mobiliteit.”

Opstaan met een glimlach

Al met al lijken Sia Partners en Siddiqie een ideale match. Een kans om iets nieuws op te bouwen, maar met de ondersteuning van een wereldwijd netwerk. Een geboren Rotterdammer vol doorzettingsvermogen en ambitie. En de gedeelde visie om vanuit de eigen expertise bij te dragen aan een betere wereld.

“Absoluut”, beaamt Siddiqie. “Het was dan ook een reis waar ik geen nee tegen kon zeggen”, vertelt hij met een grote glimlach. En met de eerste kilometers inmiddels achter de rug, kan hij concluderen dat die reis voortvarend is begonnen.

“Ik voel de energie bruisen. Iedere ochtend sta ik op met een glimlach op mijn gezicht, klaar om een drukke werkdag aan te gaan. Vooral de hulp en begeleiding die ik krijg van mijn collega’s is geweldig. Ik heb echt het gevoel dat iedereen een succesverhaal wil maken van onze reis.”