Sia Partners lanceert tweede Nederlandse kantoor in Rotterdam

23 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sia Partners heeft een nieuw kantoor geopend in Rotterdam, de tweede vestiging voor het bureau in Nederland.

In 2009 opende Sia Partners een kantoor in Amsterdam, van waaruit het sindsdien de Nederlandse markt bedient. In lijn met zijn ambitie om de organisatie verder te laten groeien naar een 100-koppig team heeft het nu zijn footprint in ons land verder uitgebreid. Met Rotterdam als tweede Nederlandse locatie zal Sia Partners nu nog dichter bij klanten in de regio opereren en toekomstig talent aantrekken in en rond de stad.

“Rotterdam is een belangrijke hub voor de ontwikkeling van de Europese en Nederlandse economie”, geeft Jean Trzcinski aan, Managing Partner voor de Belgische en Nederlandse regio. “De capaciteiten van Sia Partners komen direct overeen met de lokale strategieën voor groenere, meer veerkrachtige en efficiëntere industrieën/diensten.”

Sia Partners lanceert tweede Nederlandse kantoor in Rotterdam

Sia Partners was reeds actief in Rotterdam. Het bedient grote klanten in de Maasstad, variërend van financiële instellingen en nutsbedrijven tot grote industriële spelers. “Maar we zien veel groeipotentieel in Rotterdam om bestaande en nieuwe economieën te versterken, vooral in de corridor tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen”, aldus Trzcinski. Sia Partners opende onlangs een kantoor in Antwerpen.

De afgelopen jaren opende Sia Partners (opgericht: 1999) in totaal tien nieuwe locaties wereldwijd. Vandaag de dag telt het van origine Europese consultancykantoor meer dan 2.400 consultants, actief vanuit 20 landen. Doelstelling is om volgend jaar de grens van 3.000 werknemers te doorbreken.

Nieuw talent aantrekken

Nu Sia Partners ook vanuit Rotterdam actief is, zal het daar inzetten op het versterken van zijn relaties met de universiteiten in Rotterdam en Delft. “Sia Partners gaat kansen bieden in management consulting aan talenten in de regio Zuid-Holland. Onze waarden bieden hen een geweldige werkplek vol uitdagingen en persoonlijke groei.”

Om leiding te geven aan het nieuwe kantoor en het verder uit te bouwen is Nabeel Siddiqie aan boord gehaald, een voormalig Big Four-consultant (10+ jaar bij Deloitte en PwC). Siddiqie neemt meer dan vijftien jaar aan ervaring mee naar het kantoor. Meest recentelijk was hij werkzaam voor DXC Technology, waar hij zich specialiseerde in cybersecurity- en risicomanagementdiensten.

Het nieuwe kantoor in Rotterdam zal klanten bedienen in uiteenlopende sectoren, waaronder de farmaceutische markt, nuts, financial services, retail, telecom, shipping, transport en hightech. De focus ligt daarbij op vakgebieden als cyber, transformaties, marketing & customer service, digital en duurzaamheid.